Kawan2Ku

30 Julai 2011

Ajaibnya Tangan Ibu

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Julai 30, 2011 0 comments Links to this post
sharing is caring....

Ketika kita lapar...tangan ibu yang menyuap,
Ketika kita haus...tangan ibu yang memberi minuman,
Ketika kita menangis...tangan ibu yang mengesat air mata,
Ketika kita gembira...tangan ibu yang menadah Syukur,memeluk kita erat dengan deraian air mata bahagia,
Ketika kita mengantuk...tangan ibu yang dodoikan dengan penuh kasih sayang,
Ketika kita mandi...tangan ibu yang meratakan air ke seluruh badan,membersihkan segala kekotoran,
Ketika kita dilanda masalah...tangan ibu yang membelai duka sambil berkata:Sabar nak, Sabar ye sayang.
Namun,
Ketika ibu sudah tua & kelaparan...tiada tangan dari anak yang menyuap,
Dengan tangan yang menggeletar, ibu suap sendiri makanan ke mulut dengan linangan air mata,
Ketika ibu sakit...di mana tangan anak yang ibu harapkan dapat merawat kesakitan ibu?
Ketika nyawa ibu terpisah dari jasad...
Ketika jenazah ibu nak dimandikan...
di mana tangan anak yang ibu harapkan untuk menyirami jenazah ibu buat kali yang terakhir.
Tangan ibu, tangan ajaib...
Sentuhan ibu, sentuhan kasih...
Boleh membawa ke Syurga Firdausi...
Ciumlah tangan ibu,
Sebelum ibu pergi bertemu Illahi & takkan kembali lagi...

                                           mak tersayang, bersama kak vee...

27 Julai 2011

Rakaman Nona Raya Untuk TV3

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 27, 2011 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt...
Hari ni aku keje sampai kul 1pm jer.. Then aku bergegas balik segamat.. Semuanya sebab aku nak tengok diorang buat rakaman program Nona untuk tayangan hari raya nanti. Rakaman di buat dirumah Mak Long aku di Kg. Kuing Patah, Buloh Kasap Segamat.
Untuk pengetahuan korang, Mak Long aku tu mak kepada bekas pengacara Nona suatu masa dulu.. Normala Shamsudin.. Arwah ayah dia, pakcik Shamsudin tu abang mak aku.. Senang cerita, aku dengan kak Mala tu sepupu la.. Memang dari kecik kami rapat... Aku sayang sangat kat sepupu aku nan seorang tu. Walaupun pernah hidup dalam dunia glamour, tapi dia tak pernah sombong diri. Serius! Langsung tak pernah! Malah, kalau lama kitorang sepupu sepapat tak sempat nak berjumpa, mesti dia akan kirimkan salam melalui makcik2 saudara kitorang.. Kadang2 kitorg yang termalu sendiri sebab dia yang ingat kat kita, tapi kita tak ingat kat dia..
Husband kak Mala, Dato' Seri Azmi Khalid pon sangat sempoi... Berborak dengan kitorang kat bawah pokok sambil bakar lemang... Selamba jer.. Aku tak biasa sangat dengan dato' ni, tapi mak aku memang kamcing dengan dia sejak dia mula2 kawin dengan kak mala dulu.. Bak kata mak pulak, geng mak dok dapur sama2 tumbuk sambal belacan... Dia tak kisah pun dengan status Dato' Seri dia.. Tadi pun dia yang tumbuk sambal untuk colek dengan buah kedondong... Nyum nyum..
Owh! Berbalik pada rakaman nona tadi.. Sebenarnya aku tak terlibat pon dengan shooting tu.. Lagipun aku dah cakap awal2 dengan Mak Long aku yang aku tak nak dok depan kamera.. Aku cuma nak tengok macamana diorang shooting jer untuk aku update blog aku yang dah lama takder bahan untuk aku tulis.. Aku terlewat sikit sampai untuk ambik gambar ketika rakaman part mak aku.. Terlepas aku. Tapi kelakar jugak bila dengar mak aku cerita tadi, masa tengah berborak dengan Vaneeda dan Kak Mala pasal rendang Mak Lang (Mak Lang tu mak aku la) depan kamera, tiba2 telefon mak aku berbunyi, abah aku telefon... Mak pon selamba je jawab.. Puas kena gelak dengan krew TV3 yang lain... Yang bestnya, semua krew tv3 tu panggil mak aku Mak Lang... Termasuk Vaneeda pon panggil mak, Mak Lang..
Malam, sebelum balik, aku melepak dengan kak Vaneeda dan krew tv3 yang lain kat bawah rumah.. Best la diorang.. Kak Vee cantik.. Tak sangka umur dia dah 38.. Aku tak caya.. Dia siap tunjukkan lesen memandu dia kat aku lagi... Baru aku percaya.. Lama aku borak ngan dia.. Siap mintak petua kecantikan lagi... Mcm2 cerita la yang keluar.. Krew tv3 yang lain pon best. Diorang siap amik no tepon aku lagi, termasuk kak Vee.. Haha! Aku jer yang sampai terlupa nak amik no tepon diorang.. Tapi takperlah.. Yang penting, kita enjoy!

Alia : ni je la gambar yang aku masukkan dulu...sorry la x berapa clear coz guna camera bb... Nanti ada masa aku masukkan gambar yang ada dalam kamera aku.. Tungguuuuuu!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

25 Julai 2011

Hari Minggu

Posted by Dalia Hassan at Isnin, Julai 25, 2011 0 comments Links to this post
Assalamualaikum semua....

Hari ni sekali lagi hari kemalasan buat aku.. Apa taknya, semalam (Ahad) hari yang sepatutnya aku berehat dirumah tetapi dipenuhi dengan aktiviti dari pagi sehingga ke tengah malam... pagi seawal jam 7.30am aku dah bertolak ke padang Dewan Alamanda Seksyen 20 Shah Alam untuk menghadiri acara sukan tahunan sekolah tadika strawberry kali ke 19. Seperti tahun lepas, anak aku masuk persembahan gimrama dan sukaneka. hehehe.. comel sungguh anak mama ni... macam mama masa kecik2 dulu..... ;)
















Dalam kul 11am aku bergegas ke IPK Selangor di Seksyen 9 Shah Alam untuk menghadiri Pertandingan Karaoke PERKEP Kontinjen Selangor. Jangan salah sangka yer, bukan aku yang masuk, tapi aku bagi sokongan pada kawan aku Nuraini Tuah yang mewakili IPD Subang Jaya. Pertandingan ini di adili oleh Abang Azmeer sebagai juri. Saringan pertama dilakukan pada jam 11am hingga 1pm, manakala saringan kedua bermula jam 2.30pm sehingga jam 4.30pm... 15 orang peserta dipilih ke peringkat akhir yang berlangsung pada sebelah malam.

22 Julai 2011

Chelsea Tabik Malaysia

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Julai 22, 2011 0 comments Links to this post

Sumber : Utusan Malaysia




Pemain Malaysia, Syahrul Azwari Ibrahim melakukan percubaan ke arah pintu gol Chelsea sambil dihalang John Obi Mikel (tengah) dan Frank Lampard pada perlawanan persahabatan di Stadium Nasional Bukit Jalil, semalam.


KUALA LUMPUR - Chelsea perlu tabik kepada skuad Pilihan Malaysia apabila status gah mereka selaku naib juara Liga Perdana Inggeris musim lalu sekadar menyaksikan mereka menang 1-0 pada aksi persahabatan di Stadium Nasional Bukit Jalil, semalam.
Skuad Blues hanya menang hasil jaringan kontroversi Didier Drogba, apabila penjaga garisan, M. Sivanesan membenarkan jaringan hasil sepakan percuma penyerang sensasi Chelsea itu pada minit ke-78.
Bola sepakan Drogba yang dilakukan dari jarak 20 meter, jelas belum melepasi garisan gol selepas terkena palang dan melantun semula kembali ke arah penjaga gol, Mohd. Izham Tarmizi namun Sivanesan mengangkat bendera bagi mengesahkan jaringan tersebut.
Malaysia menolak peluang untuk menyamakan kedudukan pada minit ke-84 menerusi A. Thamil Arasu, namun dia gopoh apabila hanya berhadapan penjaga gol Chelsea, Peter Cech dan langsung tidak dicabar oleh pertahanan Chelsea, tetapi dia percubaannya jauh tersasar.
Tidak banyak harapan diberikan kepada skuad Pilihan Malaysia yang menggunakan 13 tonggak Harimau Muda di samping dibantu 9 pemain senior, namun persembahan mereka terbaik jika dibandingkan dengan dua keputusan sebelum ini ketika skuad Harimau Malaya kalah 0-4 kepada Arsenal dan 3-6 kepada Liverpool.
Seperti mana yang dijanjikan jurulatih Ong Kim Swee, dia menurunkan semua pemain senior pada permulaan perlawanan dengan hanya dua pemain skuad Olimpik, Wan Zack Haikal Wan Nor dan Zubir Azmi mengisi kesebelasan utama.
Sementara Chelsea tidak menyenaraikan beberapa pemain utama seperti Peter Cech, Didier Drogba, Ashley Cole, John Obi Mikel dan John Terry sebaliknya memberikan ruang kepada beberapa pemain muda seperti Ryan Bertrand dan Joshua McEachran pada babak awal perlawanan.
Kim Swee berkata, percaturan menggandingkan pemain senior berhasil apabila dapat membimbing pemain muda dalam skuad Pilihan Malaysia sehingga mengikat kedudukan tanpa jaringan pada babak pertama.
"Malahan pada babak kedua, apabila saya menurunkan sebahagian besar pemain muda, permainan lebih tersusun malahan kita hampir menyamakan kedudukan.
"Ia merupakan satu persembahan baik daripada skuad negara malam ini sebagai persediaan ke Kelayakan Olimpik," katanya.

20 Julai 2011

Badminton Lagi

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 20, 2011 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt.....


Dah beberapa hari kebelakangan ni, setiap petang selepas waktu pejabat aku penuhi waktu petangku dengan bermain badminton bersama Yana dan kak wani... selain kami, Ady Ice, Man Kcik, SM Yasin, Yusoff dan beberapa orang lagi pun ada join sekali main badminton.. Best sangat.. tapi badanku sakit2 plak rasanya... pandai tak jugak... hahaha!

Tapi tadi yang bestnya, kebetulan diorang tengah wat latihan untuk pertandingan karaoke anjuran PERKEP pada sabtu ni, so mmg best la main badminton sambil berjoget ikut rentak lagu.. hehehe... sempat jugaklah aku berduet dengan SM Yasin nyanyi lagu Seiring Sejalan... walaupun suara aku tak sedap, ada aku kesah? Bak kata pepatah, Biar Sumbang Asal Menyumbang... haha!

Oklah... cuma ni jerla yang mampu aku tulis... bahu aku sakit dong! daaaaaaaaaaaaaaaaa.....


Jom karaoke lagu Seiring Sejalan (walaupun versi karaoke) layannnnnnnn!

16 Julai 2011

Mood Yang Hilang

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Julai 16, 2011 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt...

Ermmm.. Dah beberapa hari aku tak menulis kat blog aku ni... Ada tak ada itulah aku masukkan lirik lagu.. Entah kenapa semenjak beberapa hari yang lepas, aku langsung tak ada mood nak menulis walaupun pada hakikatnya setiap hari aku mengadap lappy ku yang cute tu...

Aku pun tak tau kemana terbangnya moodku itu.. Puas aku cari kat merata2 tempat sejak kelmarin, akhirnya baru hari ni aku ketemu mood aku yang hilang tu.. Hahaha.. Apa entah yang aku merepek ni...

Semenjak beberapa hari yang lepas, aktiviti aku sangat padat dengan latihan badminton.. Badanku sakit2 sampai ke hari ni.. Tapi tak kisahlah walau badanku sakit2 pun, yang penting kepuasan bila dapat pegang raket badminton tu... Serius memang best! Dah berapa minggu aku tak dapat main badminton sebab dewan digunakan untuk Ops Padam... Tp minggu lepas, aku gunakan sepenuhnya waktu yang ada untuk main badminton... Balas dendam sebab lama tak pegang raket. Haha!

Hari ni, walaupun Sabtu, aku tetap kena kerja.. Nak wat camana, dah turn aku kena keje minggu ni. Sebenarnya aku suka kerja Sabtu, sangat tenang, aman dan damai.. Kebetulan pulak hari ni my good friend, T~Ni singgah opis aku.. Sempatlah borak2 ngan dia kejap.. Banyak jugak semangat yang aku dapat dari dia... Pulih la semula mood aku yang dah beberapa hari hilang tu.. Dia memang kawan terbaik yang aku ada.. Terima kasih kawan..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

13 Julai 2011

Lirik Lagu : Disaat Aku Mencintaimu ~ Dadali

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 13, 2011 0 comments Links to this post
Lirik Lagu Disaat Aku Mencintaimu - Dadali


Mengapa kau pergi,
Mengapa kau pergi,
Di saat aku mulai mencintaimu,
Berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku..

Menyendiri lagi,
Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku...

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta...

Menyendiri lagi,
Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menghiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku...

Semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini,
Maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta),
Maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu,
Maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta...

Aku inginkan dirimu datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu aku sangat mencinta...



Nama Panjang

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 13, 2011 0 comments Links to this post
Untuk merilekkan kepala otak yang tengah serabut.....


Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai.

Selepas memperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu “W.TAUFIK WWW”.

Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.

Cikgu Ajoi : “Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?”.

Taufik : “Saya Cikgu…” (Taufik menjawab & berdiri).

Cikgu Ajoi : “Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?”.

Taufik : “Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..”.

Cikgu Ajoi : “Takpe-takpe Taufik,cakap jer..”.

Taufik : “Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi

Wabarakatuh…”.

Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam.

Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid.

Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu “BKBKBDB DIAN”.

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut.

Berdirilah seorang murid dan menjawab “saya DIAN Cikgu…”.

Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : “Dian ada abang di sekolah ini?”.

Dian : “Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3.”

Cikgu Ajoi : “Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?”.

Dian : “Baik Cikgu, nama panjang saya ialah…

Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN”

Cikgu Ajoi :@$%&#^%


07 Julai 2011

Kosong...

Posted by Dalia Hassan at Khamis, Julai 07, 2011 0 comments Links to this post
Kosong? Ramai yang tertanya2 tentang status aku di facebook pagi tadi... ramai yang cuba meneka apakah kosong yang aku maksudkan... ada yang kata kosong sebab perut aku kosong, sebab belum bekpes... ada yang kata kosong sebab Ainul tak dapat adik lagi...dan macam2 lagilah... tapi sebenarnya jawapan tu semua salah...

Kosong.... entahlah... aku pun tak tau kenapa kosong.. mungkin sebab aku rindu kat my good friend... yer la... semenjak dua menjak ni dia busy sangat... tadi pun masa dia sms aku, dia kata busy sangat sampai demam... erm.. ciannya kat kawan aku tu... tapi aku tak tau kenapa aku sayang sangat kat kawan aku yang sorang tu... sayang sebagai seorang kawan kepada kawannya yang lain.... ermmm... tadi dia datang opis aku sekejap, tapi tak dapat nak borak lama.. tegur2 macam tu ajer.. terasa kosong bila tak selalu dapat borak dengan dia macam dulu... :'(

Petang ni aku plan nak balik keje awal skit... ingat nak pergi Selayang kejap, pergi kedai kereta.. ingat nak beli kereta satu lagi... kereta second hand jer... bajet dalam RM35k... tak boleh nak beli kereta yang mahal sebab aku tak nak buat loan bank... so banyak tu jer la bajet yang aku mampu sebab nak bayar cash.... huhu! agak2 dengan RM35k tu kereta second hand apa yang aku boleh beli?

Lirik Lagu : Aishiteru ~ Zivilia Band

Posted by Dalia Hassan at Khamis, Julai 07, 2011 0 comments Links to this post

Tak tau kenapa aku suka sangat dengar lagu ni, Aishiteru, ost sinetron Cinta Melody... dan bila aku dengar lagu ni, ianya mengingatkan aku pada seseorang...


Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

              Walau raga kita terpisah jauh
              Namun hati kita selalu dekat
              Bila kau rindu pejamkan matamu
              Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

             Satu sendiri pikiran melayang terbang
             Perasaan resah gelisah
             Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
             Oo.. uoo.. lupakan segala obsesi dan ambisimu
             Akhiri semuanya cukup sampai di sini
             Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
             Ku mohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo


Wo wo wo.. a a ai aishiteru

05 Julai 2011

Hari ini : 5 Julai 2011

Posted by Dalia Hassan at Selasa, Julai 05, 2011 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Erm... Hari ni agak sedikit bosan sebenarnya.. Tak tau la kenapa.. Walaupun zahirnya aku nampak ceria, tapi hati aku hanya Tuhan je yang tahu.. Biarlah aku simpan dalam hati jer.. Mungkin tak semua perkara aku boleh kongsikan kat sini..

Seawal jam 10pagi kami dipanggil untuk roll call di tingkat 9.. Biasalah, masalah dalaman yang melibatkan cawangan trafik.. Ponteng, mc, datang lambat, datang cepat (eh! tu aku..) dan macam2 lagi lah.. Diorang siap perli aku yang selalu datang awal.. Aishh.. Ada aku kisah? Yang penting aku tak perlu mengadap trafik jem kalau keluar lambat.. Lagipun udara pagi betul2 dapat menyegarkan mata aku ni.. Betulllll! Kalau tak caya cuba korang buat.. 6.20am dah kuar dari rumah untuk pergi kerja.. Aku dah terbiasa. Dah jadi rutin datang awal. Kalau keluar rumah kul 6.30am tu pun aku dah rasa lewat.. Padahal kalau ikutkan 25minit sampai opis dah.. Tapi aku suka..


Aipppp.. Melalut pulak dah.. Ok2 sambung cerita pasal roll call tadi.. Sebenarnya aku bukannya fokus sangat, sebab asyik kena kacau dengan anggota2 trafik yang dok kat belakang aku.. Bengong betul diorang ni... Takder kerja lain agaknya.. Kopral Adam yang dok sebelah aku pun bengong.. Ada jer idea dia nak buat lawak... Tu yang aku ngan Linie asyik gelak jer, padahal ASP Ramzi (SIO) betul2 dok berdepan ngan kitorang.. Nasib baik tak kena sound dengan dia.. Abis roll call dalam kul 12.30pm..

Tengahari aku tak kuar makan pun, cuma makan meggi rendam jer kat opis.. Dalam kul 3pm ain ajak pegi makan, lapar katanya.. Akupun lapar sebenarnya.. So aku, ain ngan kak wani pergi melepak kat gerai bawah berek tu.. Makan cucur udang sambil melepak2. Ain order sup meggi.. Akupun tumpang sekaki la.. Hehe.. Pas makan, otw balik opis, singgah enquiry trafik jap, malangnya terserempak ngan Sarjan Musa plak. Adussss.. Dia macam biasalah, kalau jumpa aku mesti nak menyakat, menyakat dan menyakat! Aku geram, sempat jugak aku sound dia.. "Encik pernah dengar tak Sarjan kena makan selipar jepun?" Hahaha! Spontan je ayat tu keluar dari mulut aku. Gelak besar dia.. Padan muka...

Sampai jer opis, biasa ar.. Borak2 jap sambil tangan buat kerja. Linie bagitau yang tadi ASP Ramzi dengan Tuan Rahman (Baim Wong) datang opis.. Fuhhhh! Nasib baik masa diorang datang aku takder.. Tak lama jer pastu aku dapat satu sms dari Baim Wong..

"Ada mana" dia tanya..

"Opis" aku balas, malas..

"buntut..tadi aku pegi opis hg takde.g mkn kan" hamboi3... Sedap dia jer membuntutkan aku.. Ermm.. memang betul pun aku pegi makan, tapi masa dia sms aku mmg aku dah ada dalam opis.. Betul tuan... tak tipuuuuu... Burrrrpppp! hehehe...

"Hahaha! Lapar lah... Tengahari td makan megi jer... Tu yg pegi makan tu.. ;) naper? Rindu kat sy ke" haha! Sajer jer aku menyakat dia..

"tadi kata kat opis.."

"Yer ar masa sms td mmg ada kat opis.. La ni ada kt tkt 8.. Mengacau.." saja bagitau dia aku ada kat tingkat 8 walaupun aku tau yang dia tau aku ada kat sini, sebab masa otw pergi tingkat 8 tadi aku terserempak dengan dia tengah tengok tahanan satu kes pecah rumah...

"Uwekkk" hahaha! Sempat jugak dia balas tu..

"Nape? Nak muntah ker? Haha! Sila ke tandas yg berdekatan ye klu nak muntah... Jgn muntah sepah2"

Sebenarnya, serius aku rasa selesa dengan bos aku yang sorang ni. Boleh diajak bergurau, tak macam bos2 yang lain.. Tapi bak kata Faizah pulak, aku jer yang berani bergurau senda dengan bos macam tu.. Diorang semua tak berani... Cuma kalau mood dia tak ok, memang aku malas nak tegur la.. Lain dengan my good friend, T~Ni yang sentiasa senyum memanjang... Oh. Tadi aku terserempak dengan T~Ni, tapi tak tegur pun. Malas. Tengah kecik hati dengan dia ni.. Huh! ~Sambil memalingkan muka~


Petang, aku ngan kak wani pergi joging kat kompleks sukan MPSJ.. Saja mengeluarkan peluh, lagipun lama dah tak bersukan... Kul 6.30pm aku gerak balik rumah....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

04 Julai 2011

Badminton Dan Bowling

Posted by Dalia Hassan at Isnin, Julai 04, 2011 0 comments Links to this post
Assalamualaikum..

Pagi2 tadi macam biasa aku pukul 6.50am dah sampai opis.... sampai jer aku tengok 'Baim Wong' dah tercangok kat depan opis aku sambil perhatikan roll call anggota trafik yang kena jaga point duty yg memang diadakan setiap pagi.. Mula2 aku buat tak pandang jer, konon2 tak nampak lah kewujudan dia kat situ.. Tp bila dia gelak2 perli aku sebab sampai opis awal, aku pun apalagi, menjawablah.. Yer la, sampai opis lambat salah, sampai cepat pun nak bising. Alahai.. Malas aku nak layan.

Dekat pukul 8am, bila kak wani sampai, dia bagitau aku yang petang ni dah start main badminton kat dewan IPD.. Aku yang tak bawak baju sukan, dekat RM80 abis untuk beli baju dan seluar sukan semata2 nak main badminton petang ni.. Siap pergi Mydin Usj1 lagi waktu rehat untuk beli baju dan seluar tu.. Sampai masa, dewan pulak diorang gunakan untuk BERSIH tu.. Katanya dewan akan digunakan sehingga 11hb ni.. Adoi la.. Frustrated betulla.. Pastu konon2 nak join budak2 lelaki main bola tampar, tapi segan la pulak.. sebab ada beberapa orang yang aku tak kenal...

Akhirnya, aku dan kak wani menuju ke Summit usj, main bowling.. Yeayhhh! Memang best.. Aku memang tak pandai nak main bowling ni... tapi hasil dari tunjuk ajar kak wani yang memang pakar dalam bowling ni, ada peningkatan lah jugak... sekurang2nya takder la asyik masuk longkang jer... Pas main, kitorang melepak kat Garden Cafe sambil bercerita. Sedar tak sedar dekat kul 9malam jugaklah baru kitorang balik... Masing2 macam orang bujang plak... terlupa sekejap... heheh!


Balingan dari kak wani

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

01 Julai 2011

Dusun Durian

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Julai 01, 2011 0 comments Links to this post
Assalamualaikum dan selamat pagi Jumaat...

Pagi tadi aku sempat ikut parent aku pergi dusun durian... Memang best dok pungut durian yang gugur.. Dua tempat aku pergi tadi.. Dusun yang pertama kat Selumpur, dusun yang kedua di kampung Sepinang..

Ermmm.. Puas juga lah makan durian walaupun tahun ni buah tak selebat dan semeriah tahun lepas.. Setakat nak makan anak beranak dan sedekah kat jiran2 sekampung tu masih boleh lagi la. Berlebih2 lagi... Teringat masa kecik2 dulu aku selalu ikut abah dan mak bermalam di pondok durian, tunggu buah durian gugur... Seronok sangat...



Petang ni aku dah nak balik Subang semula.. Ermm.. mak dah ketepikan durian untuk aku bawak balik.. Tempoyak jugak.. Hehe.. Suka3..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea