Kawan2Ku

27 Jun 2013

Pameran Evolusi Seni Jahitan Kreatif @ One Utama

Posted by Dalia Hassan at Khamis, Jun 27, 2013 1 comments
Assalamualaikum wbt...

Dah berapa hari tak sempat nak mengupdate blog... sibukkk sangat... sibuk dengan baby Sara yang semakin membesar.. kalau mama dia ada, tak boleh nak tinggal sekejap, mesti menangis.. tapi bila mama tak ada, pandai pulak dia bawa diri...

okay. Nak cerita sikit. Hari tu kami terima semboyan dari Perkep IPK yang meminta pengerusi perkep daerah dan setiausaha daerah menghadiri pameran tersebut. Oleh kerana pengerusi daerah, Puan Juliana tak dapat hadir kerana masalah kesihatan, maka aku yang menggantikan tempat dia so aku pergi ke sana berdua dengan setiausaha perkep, cc Sariha dan dihantar dengan kereta pasukan. Kira okaylah. tak perlu drive meredah jem nak ke damansara utama sana. cuma duduk kat belakang sambil main candy crush... ( arggghhhh tension aku tidur malam pun termimpi2 si candy ni.. Candy crush.. aptb!)

Ok. Malas nak bebel panjang2.. bukan korang baca pun... haha! layan jer la gambar2 ni...

 































cantik2 kan hasil jahitan kreatif ni... teringin jugak nak belajar, mana tau boleh buat duit sampingan... buat tambah apa yang patut... hehehe!

Kalau tak salah aku, pameran ni berlangsung hingga Ahad ni.. so korang sapa2 yang berminat, bolehlah datang ke One Utama, New Wing (berdekatan Parkson).. dengan bayaran serendah RM8 dan RM3, anda boleh belajar menjahit sendiri bekas handphone anda.

Dan jikalau anda berminat untuk menyertai kursus selama setahun, pakej yang ditawarkan juga sangat menarik.. harga yang ditawarkan termasuk sebuah mesin jahit...













16 Jun 2013

Selamat Hari Bapa

Posted by Dalia Hassan at Ahad, Jun 16, 2013 0 comments
Assalamualaikum wbt...

Malam tadi aku mimpi abah bawak berita gembira untuk aku. Berita yang memang aku nanti nantikan. Bangun tido jer terus teringat kat abah.. Bila tengok kat facebook, masing2 update status pasal hari bapa. Hari bapa rupanya hari ni, macamana aku boleh terlupa? Syukur aku bermimpi pasal abah malam tadi, sekurang2nya aku bangun tido terus teringat kat abah...

 Dan dalam pukul 8am, aku call rumah parent aku kat kampung... mak aku yang jawab.. mak kata abah tengah sibuk mengecat rumah.. tengah berborak dengan mak, abah masuk.. sempat la aku berborak dengan abah dan ucapkan selamat hari bapa kat abah... abah sambil bergurau tanya, nak belikan hadiah apa untuk abah... hahahah! In Shaa Allah sebelum balik kampung minggu depan aku akan belikan mak dan abah hadiah. Walaupun harga tak setanding dengan pengorbanan yang mereka curahkan kat kami adik beradik, sekurang2nya mungkin ianya dapat membuatkan hati mereka gembira. Abah cakap dengan aku, aku lah anak pertama yang wish hari bapa kat dia hari ni... hahahahaha bangga sungguh aku...

Abah... akak sayang sangat kat abah macamana akak sayang kat mak... tanpa pengorbanan dan kasih sayang yang abah curahkan selama ni, akak dan adik beradik yang lain mungkin takkan berjaya seperti hari ni.


Buat encik asben, Suhaimi Bin Bujang, selamat hari bapa. Kasih sayang yang abang berikan pada kami anak beranak tidak ternilai harganya....



Buat abang Ijat dan adikku Azhar yang juga seorang bapa, selamat hari bapa buat kalian... semoga Allah merahmati kalian berdua... In Shaa Allah...

15 Jun 2013

Bengkel Grooming @ Kompleks 3C

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Jun 15, 2013 1 comments

Program : Imej Dan Penampilan Diri Dalam Masyarakat
Tarikh : 15 Jun 2013
Lokasi : Kompleks 3C, Subang Jaya


 


Puan Ija sibuk bagi talk kat depan, aku sibuk amik gambar kat belakang...
Puan Annie Foo

Perbincangan kumpulan untuk persediaan membuat lakonan tatacara menyambut tetamu di majlis rasmi. Group kami memang okay!

mek Ieyla yang pantang tengok kamera...

Lelong... lelong... kasut murah2...
Cer teka.. mana satukah kasut aku? komen dari puan Ija pasal kasut aku : "kasut ni sesuai untuk dibawa ke pejabat tetapi agak old fashion sedikit" - hahahahaha! memang la old fashioned sebab kasut ni aku beli tahun 2010 dulu... kiranya dah lama la jugak....



Time rehat kami berjalan2 kat karnival yang dibuat diluar kompleks 3C.. macam2 ada.... aku sempat beli 2 beg Maggi.. buat stok kat rumah... ngeeeeeeeeeeee!

lepas penat berjalan, rehat pulak kat library kompleks 3c...
 
Anne menunjukkan keterroran dia makeupkan orang.. (apa punya ayatla...)

tu dia anne.....
Puan Mira menunjukkan bakat terpendamnya...

uissshhhhhhh kak.. nampak muda laaaa...
kak mona....
Dapat cenderahati lagi dari MPSJ uolssss...
Ni la beg yang aku angkut bawak ke bengkel... nak tau apa dalamnya? ada alat2 memerah susu badan, konon2 time rehat nak memerahlah kat surau... tapi surau penuh dengan orang ramai.. maklumlah ada macam2 event kat sana... akhirnya sesia je la aku angkut berat2 tu... huhuhu!

Alia : Untuk pengetahuan korang, kat kompleks 3C ni macam2 ada... korang boleh baca entry aku yang sebelum ni di sini. Tapi yang tu cuma sikit jer... untuk makluman lanjut, korang boleh lawati sendiri website kompleks 3c di http://kompleks3c.info/...

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea