Kawan2Ku

18 Julai 2013

Dana Haji Jasman???

Posted by Dalia Hassan at Khamis, Julai 18, 2013 357 comments
Korang pernah dengar tak pasal benda ni.. aduh.. tension aku dibuatnya.. sebab? Pengasuh anak aku sibuk ajak aku invest dalam dana ni.. macam2 dah aku bagi alasan tak mau join, tapi macam2 dah ayat dia pujuk aku.. serba salah aku dibuatnya... 

Aku dah try google kat internet. Semua komen yang negatif aku terima.. Ramai yang dah tertipu (melalui komen yang aku baca laa).. aku semak jugak kat kawan aku pegawai JSJK Bukit Aman dan dia nasihatkan aku jangan terpedaya dengan dana tu... dan aku juga dah semak kat website Bank Negara Malaysia.. sah2 dana ni memang tak sah.. aku dah terangkan jugak pasal ni kat pengasuh anak aku tu.. tapi dia tetap percaya dan tetap nak ajak join sama..

Dan tadi, dia masih berusaha ajak aku join sama. Aku memang susah nak elak tapi aku bagi syarat kat dia.. kalau apa2 terjadi dia harus bertanggungjawab dan ganti duit aku tu (sebenarnya aku gertak dia jer).. dan dia setuju (adoi!).. bengang memang bengang tapi nak buat macamana kan, takut pulak nanti dia geram kat aku, anak aku dicubit2.. (Astagfirullahalazim.. bersangka baiklah Dalia weh).. ermmmm... aku join jugaklah tapi aku invest RM100 jer.. (jerrrr??? RM100 tu macam2 aku boleh beli tau.. huhuhu!)

Yang buat aku bertambah bengang, dalam kul 9pm++ tadi dia sms aku mintak tambah lagi RM50... katanya untuk bayar pass masuk hotel nanti masa nak terima bonus..  gggrrrrrrrrrrr! Memang aku rasa macam nak meletup.. dia hengat apa? Dah le nak raya dah ni.. macam2 aku nak beli.. macam2 nak guna.. takkan nak bagi senang2 macam tu.. siap janji tu.. labur RM100 dapat RM1 Juta... peh! Makcik kayooooooooo!!!! (sambil gelak terbahak2... gelak orang kaya)

Aku dah setuju nak labur (eh silap.. bukan labur tapi lebur) tu pun dah cukup bagus... ni siap mintak gambar 4 keping, salinan ic ngn salinan buku akaun bank... dah le tu.. nak urgent plak... tak pasal2 aku kena menapak ke kedai gambar dan kuarkan lagi RM12.. tanpa bedak, tanpa make up.. yerla.. aku x sempat nak buat tu semua.. nak urgent katakan.. ishhhhhh! (Maklumla dalam beg aku mana ada benda2 make up ni) Dan aku tergelak sendiri bila tengok gambar tu.. pucat lesi.. nampak sangat tak ikhlas... nanti ada masa aku upload gambar tu kat sini. Kenangan. Hahahahha!

Ni yang aku ambik dari website Bank Negara Malaysia... sah2 dah terpampang kat situ no: 15 Dana Haji Jasman.. yang peliknya kalau betul dana ni dapat sokongan dari kerajaan, kenapa masih terpampang kat sini? entahla....

17 Julai 2013

Iklan jap...

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 17, 2013 0 comments Links to this post

Ni la bila takder keje nak buat kat opis.. hahahahaha!

Alamak! Timbang Rosak???

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 17, 2013 0 comments Links to this post

Assalamualaimum wbt..

Pagi2 ni lepas sahur tadi saja jer aku timbang berat aku... omg omg omg! Penimbang ni rosak ker? Waaaaaaa.. tak mau tak mau tak mau.. berat badan aku dah makin naik, lebih berat dari aku mengandung 9 bulan...

#pengsan atas katil#

Ok.. mulai hari ni, aku tak nak sentuh nasi dan apa2 yang sewaktu dengannya...

Sekian...

12 Julai 2013

Ragam

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Julai 12, 2013 2 comments

10 Julai 2013

Salam Ramadhan

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 10, 2013 1 comments

Assalamualaikum wbt...

Selamat menyambut Ramadhan buat semua. Semoga dibulan yang penuh keberkatan ini kita sama2 mengambil peluang untuk beribadah serta menambahkan bekalan kita untuk kegunaan di akhirat nanti.. Inshaa Allah..

Buat anakanda Ainul Mardhiah Binti Suhaimi.. Selamat hari lahir.. mama sentiasa terkenang kenangan manis saat melahirkan kamu dulu pada 1 Ramadhan 7 tahun yang lepas.. Semoga menjadi anak yang taat perintah Allah dan mendengar kata.. Aminnnn...


03 Julai 2013

Cuti - Cuti Malaysia : Kota Kinabalu, Sabah

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 03, 2013 2 comments
Dalam entry aku yang sebelum  ni, aku dah ceritakan pengalaman aku sepanjang berada di Sabah. Secara ringkasnya, pada 29 Jun sampai aje kat Sabah ni kami di bawa terus ke Kundasang dan keesokannya ke Ranau..

saat tiba di airport Kota Kinabalu..
Dari Ranau pula kami singgah ke Kinabalu Park dan terus ke Tuaran.. Dari Tuaran kami dibawa check in di Marina Court Resort Apartment di KK..


Pemandangan dari apartment yang aku duduk.. rasa macam nak terjun jer kat kolam renang tu tapi apakan daya masa tak cukup..

dan pada sebelah malam pula kami di bawa makan seafood anjuran KJSJ Sabah di Dowish Restaurant..




errr.. macam pakai cermin mata pula si udang ni..

Pada keesokannya (1 Julai) kami bersarapan di Restoren Sri Sembilan Ria sebelum meneruskan perjalanan ke Pulau Manukan..


Balik dari Pulau Manukan, kami meneruskan aktiviti shopping di Pasar Filipina atau kini dikenali dengan Pasar Kraf.. Borong sakan ler kitew... hahaha!











huh! rambang mata aku dibuatnya... banyak jugaklah aku borong bawak balik.. keronsang mutiara, ikan bilis, sotong kering, udang kering, gelang mutiara, belacan, kuih cincin dan paling banyak adalah tshirt Sabah dan fridge magnet..

Pada sebelah malamnya pula, kami dibawa (sekali lagi makan seafood free) di Restoren Kampung Nelayan..









Ada persembahan tau.. best sangat!



 





 Makan kat Restoren Nelayan ni memang best dan terbaik. Sedap pulak tu.. entah bila lah dapat datang sini lagi..

Lepas makan2, kami sambung shopping kat Pasar Malam Kampung Air. Maklumlah malam terakhir di Sabah.. gunakanlah sepenuhnya.. hehe..
Rupanya barang mutiara kat sini lagi murah dan cantik.. rambang mataku ini.. haha!

tengok tu.. penuh dengan kami2 ajer..

pilih jangan tak pilih..

cantik cantik semuanya..



Puan Rose dan Puan Annie...
Keesokannya, seawal pagi kami check out.. masa untuk kembali ke alam nyata. hahaha!

Ina, bekas teman sebilik aku masa zaman bujang dulu sempat datang bersama dua anaknya jumpa aku kat airport KK.. plan asal nak datang jap ke rumah dia langsung tak sempat... jadual penuh!

sorry na tak sempat nak singgah rumah ina.. huhu!




Selamat tinggal Sabah.. bila lagi agaknya kita akan bertemu semula.. isk isk.. Pengalaman yang sangat indah dan tidak mungkin akan dilupakan sepanjang hayat. Terbaik.



Cuti - Cuti Malaysia : Pulau Manukan, Sabah

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 03, 2013 0 comments

Isnin 1 Jun 2013...

Bertolak dari Marina Court Apartment, kami sempat singgah bersarapan sebelum bertolak ke Pulau Manukan... masing2 sibuk dengan sunblock.. yerla.. meredah cuaca yang panas pastinya akan membuatkan kulit terbakar... pengsan mak, nak.. dah ler kulit memang dah hitam, makin hitamlah jawabnya... tak pasal2 jadi Dayang Senandung... hahaha!

Susunan gambar adalah caca marba dan tidak mengikut turutan... harap maklum... hehe!

Menikmati pemandangan di jeti sebelum menaiki bot ke Pulau Manukan


Lima dara pingitan : Faizah, Anne,Niza, Nanie,Ieyla


Lihat dalam air... nampak bayang bayang.. campak satu batu.. bayang pun hilang.. lalallala!





Moh kita gerak!

bersedia naik bot...












makkk aihhhh... sempat lagi 'anak dara' ni posing..


dan lagi.....









Pemandangan yang cantik..

Encik Fazli dan Puan Annie...


Puan Rose n Puan Annie



sanpai dah...




















Jom snorkling!

Yatz... setia dengan kameranya...

Faizah.. kitorang sibuk snorkling, dia sibuk bergambar guna kamera aku.. hahaha..

pro sungguh si yatz ni..


Primadona nan seorang ni.. Anne.. (Finalis Bintang RTM.. tahun tak ingat.. hehehe)

syok wooooo...


Nizam.. ni la driver kami yang setia sepanjang kami di Sabah..

Ariff...

ehh.. Nizam lagi.. (amboi Faizah.. banyak betul ko snap gambar Nizam yer??? teeeetttttttt!)

Anak Puan Miera yang sama join kami snorkling.. dah biasa katanya..






Masa untuk pulang ke daratan... (hahhh?!)















Panas betul kat sana.. kalau korang perasan, muka kitorang berkerut memanjang menahan panas.. kulit muka pun terbakar sama.. hahaha!


Next Entry :
                    Cuti - Cuti Malaysia : Kota Kinabalu, Sabah

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea