Kawan2Ku

12 Januari 2015

Fakta Anak Keempat

Posted by Dalia Hassan at Isnin, Januari 12, 2015
Assalamualaikum wbt...

Memandangkan aku ni anak keempat dari enam orang adik beradik... so aku nak share skit apa yang aku jumpa daripada encik google. Fakta yang kita perlu tahu tentang anak keempat.

Aku rasa lebih 95% memang tepat! Hahaha!


Check it out!

1. Banyak buat orang ketawa dan banyak juga buat orang menangis (setuju)

2. Selagi dia boleh buat sesuatu perkara tu. Dia takkan minta orang lain untuk membantunya. Tak suka susahkan orang lain. (benar sama sekali.. hehe!)

3. Orang nampak dia macam sombong, tapi bila dah tegur or kenal. Haa amik kau! Bercakap tak henti henti. (setuju)

4. Senang percayakan orang. Kekadang baru je kenal, dah cerita macam macam pasal dia kat orang. (tak juga..tapi kadang2 memang ada gak la.. tengok orang tu pulak macamana...)

5. Pantang bila dia minta sesuatu barang tu orang tak bagi, then bila dia dah tak nak baru terhegeh hegeh nak bagi. (betul)

6. Kalau dah suka satu lagu tu, dia akan ulang banyak kali. (hahaha!.. ni yang paling buat aku gelak besar... sangat tepat! aku sanggup dengar lagu yang sama dari pagi sampai petang.. budak opis aku pun naik muntah dah dengar lagu yang sama...)

7. Kalau orang sedih, mesti cari dia. (ada la beberapa orang yang cari aku... aku ni tak pandai nak nasihat... sekadar menjadi pendengar yang setia jer la)

8. Sangatlah peramah. Orang tanya sepatah, dia jawab berpatah patah. (setuju)

9. Tak pandai memujuk. Memang FAILED bab bab memujuk ni. (setuju)

10. Mudah risau and suka paksa paksa orang. Orang lain paksa dia tak boleh. (ada betulnya... kekekeke)

11. Cepat rasa kesian dengan orang lain. (sangat tepat...)

12. Suka menolong. Selagi dia boleh tolong, dia akan tolong dengan bersungguh sungguh :)(Ya betul.. In Shaa Allah..)

13. Cepat sangat terasa. Kekadang orang tak cakap pasal dia pun. Dia tetap terasa juga. AWAS! (setuju sangat...)

14. Kalau lepak dengan dia, tak sah kalau tak gelak. Sikit sikit gelak :P (ya benar belaka.. ;p)

15. Mempunyai suara yang sedap. Kalau dapat mic, tak lepas punyalah. Mula mula je segan nak nyanyi. (ok. yang ni aku tak setuju... sebab suara aku memang tak sedap pun.. huhu!)

16. Sangat memahami perasaan seseorang. Tidak boleh lihat orang dalam keadaan susah. Mesti rasa nak tolong punya. (setuju)

18. Sesetengah orang je boleh faham anak keempat ni (Mungkin...)

19. Bila kawan dia tengah sedih, dia lah yang gembirakan kawan dia dengan lawaknya. (betul... kadang2 diri sendiri puntengah sedih tapi masih mahu gembirakan orang lain)

20. Pendiam bila dia ada masalah. Kalau tak, dia lah orang yang paling bising. Pot pet pot pet (tepat)

21. Sangat pemalas! Kekadang benda yang ada depan mata pun, dia still suruh orang yang tolong ambilkan. (hehhe... biasanya Ainul la yang jadi mangsa kalau kat rumah ni...)

22. Tidurlah lewat mana pun. Kalau kunci jam, pasti akan sedar dan bangun punya. (setuju)

23. Suka tidur lambat, bangun pun jadinya lambat. (tak setuju... kalau tisur lambat macamana pun... bangun tetap macam biasa... tapi pastu hadap la.. sakit kepala sebab tak cukup tido.. hehe!)

24. Kalau dia dah tak mampu ucap dengan kata-kata. Air mata je yang akan menemani. (betul sangat)

25. Kalau orang tak kacau dia, dia takkan kacau orang tu melainkan dia hanya bergurau (Sakat-menyakat) (betul)

26. Kalau dah sayangkan someone or something, dia akan jaga dengan baik. Maklumlah anak keempat la katakan ~ (setuju sangat)

27. Paling pantang bila moody, orang tanya "Kau takde mood ke wehh?" Time tu hanya kaki je mampi bercakap. (hahahaha! sangat betul)

28. Pandai jaga hati orang. Hati dia luka takpe, asalkan dapat puaskan hati orang lain. (yup.. tapi kadang2 kalau dah bengang sangat, terlepas gak la...)

29. Kalau cakap tak henti-henti. Try lah bersembang dengan dia :) (ehhh.. ye ke? ye ker? ye ker? tapi memang ye pun.. haha!)

30. Bila mak/ayah suruh buat sesuatu kerja, "sekejap" "sekejap" at last buat pun tak. Lupalah katakan. (ni masa zaman budak2 la dulu ni... "kejap mak.. jap lagi akak buat" penyudahnya tak buat.. hahaha!)

31. Suka ingat tarikh, lagi lagi kalau tarikh penting. (betul. tarikh kenal asben aku, tarikh aku bertunang semua aku ingat.. apatah lagi tarikh2 penting yang lain)

32. Apa yang dia cakap, dia akan buktikan or buat. Jangan sesekali cakap dia penipu or pembohong and what so ever. (hahaha! setuju)

33. Kalau dia banyak duit, dia akan belanja kengkawan dia. But kalau dia takde duit, jangan cakap dia KEDEKUT pula. (betul sangat)

34. Kalau tengah takde mood, hanya orang tertentu je boleh kembalikan mood dia balik. (betullah tu)

35. Bila ada makanan, pandang pun tak. Bila takde makanan, baru terhegeh-hegeh tanya mana makanan. (ya. kadang2 ianya berlaku...)

36. Bersabar selagi mampu and kalau tahap kesabaran dia dah lebih had. Dia akan luahkan segala-galanya. (sangat tepat)

37. Tak suka dipaksa. lagi lagi time kena makan ubat! (memang betul tak suka dipaksa.. tapi bab makan ubat, takder masalah)

38. Tetap happy walaupun tengah bersedih :D (betul sangat)

39. PELUPA. Kekadang dia cari satu benda tu sampai mengamuk habis, padahal benda tu depan mata je. (kerap berlaku... muahahaha!)

40. Walaupun seorang yang peramah tapi sifat pemalunya still ada (harusssssssss)

41. Cepat salah faham sebelum bertanya perkara yang sebenar. Bersifat sensitif. Ya, sangat sensitif orangnya. (memang sangat sensitif... lebih2 lagi semenjak dua menjak ni...jangan silap cakap dengan aku. memang makan ati la...)

0 comments:

Catat Ulasan

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea