Kawan2Ku

07 Ogos 2010

Terkenang Semasa Dulu

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Ogos 07, 2010
Sebenarnya aku terjumpa post ni dalam nota FB salah seorang teman... sangat menarik... terkenang kisah2 lama dulu... Budak2 yg lahir tahun 70an dan awal tahun 80an mesti pernah mengalami kenangan manis ni....


Korang ingat lagi tak??
okeh.. dulu-dulu sapa pi sekolah ja mesti akan gunakan beg hijau nih kan... hehehehe.. penuh buku teks!

lagi.... kalau sapa-sapa demam ja.. mesti mak suruh ayahanda kita pi beli menatang nih... rasanya macam oren sikit.. tapi time tu la.. memang susah betoi nak makan ubat masa kecik-kecik...jenuh 'pelekoh'.... pengalaman aku dulu.. mak aku terpaksa hancurkan dulu.. then baru campoq ayaq suam kasi minum... hahahahahaha...
bagi mat-mat rock era 80'an.. kalau tadak kasut jenih nih memang tak rock la... brand apa tau... tu dia... ALIPH oiii... mahai tuuuu....
klau dh ada kasut tu mesti layan lagu2 ni....huhuhu..
zaman la ni agak-agak ada lagi tak dapoq minyak gaih (minyak tanah) Huhhehehe .. sumbu dia sempoi dok ada... hahahaha..
Senario awal pagi masa nak pergi sekolah dulu. Betapa byknya pengorbanan emak kita nak besarkan kita.
kakak aku ada beskal nih! siap ada gear lg...
dulu2 xdak la LCD.....tgk TV mcmni jaaa...
bila time knduri kawin..mlm2 layan video ni la....
dulu-dulu kalau pi library.. mesti cari buku penyiasatan.. kawan aku dalam biodata dia dulu siap nak jadi penyiasat persendirian... konon-konon terlalu obses cerita penyiasatan 5 sekawan nih... so buku diatas menjadi pilihan utama bacaan hujung minggu...
dulu2 xdak paintball....just men menatang ni jaaaaa...sendiri bikin ooo
yg best bila time terjun BAN ( tali air @ sungai)....
perasan tak dulu-dulu benda alah nih... kalau ada orang penerangan mai rumah saja.. mesti mak kita pi cari tunjuk kat pegawai tu... hehehe... nak guna TV pun ada lesen wooooooo... hahahaha.. sekali pikiaq lawak gak.. setahun $24.00 (RM 24) .. kebanyakan rumah pada masa tu siap frame lagi...
dulu 2 hnset xdak ..bkn mcm budak2 la ni...hnset 1org satu..tp kita men yg ni jer....
balik ja sekolah.. kompom singgah kedai.. hahaha.. TIKAM... oooo TIKAM... ada luck dapat seringgit... modai sekupang ja... selalunya tak penah kena pon...
sapa yang ada benda ni pd zaman tu mmg org berada laa....
huhuhuhu .. dulu berebut sampai hancoq kulit...
subjek yang paling aku minat masa darjah 5 dulu ni..sebab tu aku tak hantar buku teks ni..sebab aku minat sangat..



0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea