Kawan2Ku

04 Mei 2011

Mengulor di waktu keje...

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Mei 04, 2011
Mengulor di waktu keje sebenarnya bukanlah perkara yang aku selalu buat.. Kadang2 jer.. Hehe. tadi belum pukul 7pagi aku dah sampai kat opis.. Bersemangat sungguh nak kerja semenjak dua menjak ni.. Tak tau kenapa.. Tp yang kelakarnya, belum pukul 8 lagi perut aku dah ~berkeroncong untuk ana~ lapar gilerrrrr... Tak lama pastu, linie, my opismate pon kata dia lapar yang amat.. Then, ain pon kata lapar sebelum faizah menyatakan perasaan yang sama.. Oleh sebab kami semua lapar tak hengat, terpaksa mintak bantuan kopral adam untuk jaga opis sementara tunggu kitorang nak pegi bekpes.. Then, setelah berbincang, kami pakat nak makan kat restoren D'Ubi Kayu, Taipan. Jalan kaki je sebab drebar kami, faizah kata kt situ leceh nak carik parking.. Takut kena saman MPSJ.. So kami berempat pun melenggang kangkung berjalan ke tempat yang dituju.. Yg bestnya, lokasi tak sampai lagi, hujan dah turun... Nasib baik tak lebat sangat, so redah je la... Sampai kt ubi kayu, aku pilih untuk makan nasi dagang.. Memang sedap.. Tak lama pastu my best friend T~Ni, call tanya ada kat mana.. Dia baru abis keje dan dah nak blk rumah.. tak lama pastu, dia datang kt ubi kayu, tp bila dia tgk aku n the gang, terus tak jadi nak join, malu agaknya coz ramai.. Adeh, kitorang baru je nak tumpang dia balik opis coz hujan dah makin lebat, tapi mcm malas nk cakap ngn dia. Dan nasib kitorang baik, kawan lagi sorang, zubaik datang elok je parking kat sebelah meja tempat kitorang makan... Mangsa.. Mangsa.. Hahah.. Akhirnya kitorang selamat balik opis dengan jayanya tanpa dibasahi hujan.. Thanks Zubaik! Haha!lain kali boleh tumpang lagiiiiiiii!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea