Kawan2Ku

05 Oktober 2011

Hari Ini : 5 Oktober 2011

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Oktober 05, 2011
Hilangkan mood sedih jap... masukkan mood ceria.............................. ok. done!

Ok tu jer la yang aku nak cakap.. sebab hari ni takder cerita apa pun.. semuanya cerita yang sama jer dengan hari2 sebelumnya... pagi datang keje.. punch card. buat keje. gelak2 dengan geng BadCopsGirls(BCG's)- errrr tapi hari ni BCG's tak cukup sorang ahli... Linie cuti... tinggal aku dengan kak wani jer... tapi macam biasa la.. walaupun tinggal berdua jer, tapi gelak sampai tak hengat dunia... kalau ada linie lagilah gamat...

Pukul 2.30pm sepatutnya ada roll call kat tingkat 9, aku tak pergi. Malas. Kak Wani pun sama tak pergi... takper... kitorang dah wakilkan Kopral Adam Kadir untuk jadi mata dan telinga kami kat sana.. apa2 hal, dia akan inform kitorang... ngeh3....

Petang dalam kul 4, aku pergi logistik ngan kak wani... cam biasa la rombongan cik kiah ke blok B... mula2 naik logistik tingkat 12, pastu menyinggah tingkat 8 coz nak jumpa Tuan Khai a.k.a Baim Wong... Baru jam 4.35pm, ada masa lagi 25 minit untuk punch card... apalagi, ngan kak wani dok melepak bilik Tuan Khai la sampai kul 4.55pm... saja mengacau dia sambil usik2 dia, suruh dia siap2 standby kan pen marker dalam poket baju dia... Al-maklumlah dia dengan Tuan Naser baru pas abis shooting filem (TaiKun) petang semalam (alaaaa... pelakon tambahan jer).... nanti kalau dah glamer, senang nak mintak autograf kat dia... hahaha! Tapi yang best, macam2 lah dia cerita... siap cerita lagi kenapa dia pilih isteri dia ni... so sweet.... ;) (isteri dia pun Inspektor jugak, tapi bertugas di Bukit Aman)

ni la boss aku, Tuan Khai a.k.a Baim Wong yang sengal...

alaaaa... wayang jer tu buat2 bz n muka serius bila aku nak amik gambar dia.. hahaha!

Petang, pas punch card balik cops, tukar baju sukan terus pergi dewan serbaguna kat belakang tu... apalagi.. main badminton la.. perempuan yang main cuma aku dengan kak wani jer... yang lain semua anggota polis yang lelaki... dah sememangnya macam tu... yang biasa turun cuma aku, kak wani ngan yana jer...yang lain2 semua malas nak turun... tapi hari ni yana tak dapat main sebab banyak kerja kat balai... maklumlah, dia bertugas di Balai Putra Height, ambik masa skit kalau nak datang IPD... Kak Wani pulak, kalau main sampai pukul 6:05pm jer sebab dia kena balik awal ambik anak2 dia kat taska... so hari ni, bila kak wani balik, aku dah tak ada geng la.. nak tak nak aku terpaksa main badminton dengan Tuan Khai a.k.a Baim Wong yang sengal tu.... dah le asyik nak gelak jer... tapi ok la... sebab dia takda la terror mana pun main badminton ni... hahahaha! kira balance la...

Balik jer, mandi, solat.. siap2 ajak my asben kuar pergi makan kat restoren depan kawasan rumah aku... Senang, Cepat dan Pantas... tak perlu mengotorkan dapur aku... hahahaah! Chow!

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea