Kawan2Ku

17 Disember 2011

Sabtu @ Opis

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Disember 17, 2011
Hari ni Sabtu, aku kena kerja lagi... huhuh... nak wat camana, terpaksa menggantikan turn kak wani yang masih dalam tempoh bercuti dari tugas kerana terlibat dengan latihan sukan untuk Piala KPN. Nak buat camana kan.. keje je la... petang semalam kak sariha dah pesan minta aku tolong siapkan SKT anggota2 trafik yang perlu dibereskan sebelum 30haribulan. Aku pun tanpa banyak songeh, setuju jer la... lagipun aku pun takder apa nak buat kat rumah.. maklumlah, asben aku keje... anak aku pula masih di kampung... Walaupun tugas aku takder kena mengena dengan hal2 pentadbiran, tapi tak salah menolong, kan? Sekurang2nya bertambah jugalah pengetahuan aku... heheh..

Aku sampai opis lebih kurang kul 8:35am... then dalam kul 9am faizah plak sampai... borak2 ngan dia, tuan khai aka baim wong plak sampai... sementara nak tunggu kak mona, cikgu yang akan mengajar kami buat SKT tu sampai, aku dok mengadap komputer jer la... layan facebook.. yang tuan khai plak sibuk layan youtube lagu 'peberet' dia, Price Tag... siap menyanyi sambil ikut gaya Jessie J dalam video klip lagi. Pastu suruh aku cari lagu najwa mahiaddin, got to go... layankan jugak ler... pastu dok dengar lagu tu jer la ulang2 sambil dengar dia bercerita. Tak lama pastu Faizah ngan As kuar g bekpes, so aku tinggal le berdua ngan bos ku yang sengal tu.



Sebenarnya aku tak suka situasi ni. Sebab? dia suka korek rahsia aku. Adoi. benci la... Aritu pun sama macam hari ni... tinggal berdua jer ngan dia, macam2 la aku kena soal siasat.. tau la pegawai polis... huhuh... dia kata dia memang nak soal sorang2 budak2 bawah dia.. so sekarang ni turn aku.. bengong.. arini turn aku, aritu pon turn aku... bila turn orang lain nak sampai? agaknya soal siasat aku tak abes lagi, so tak bleh nak proceed ke yang lain.. aku ingat tadi dia nak kuar sekali dengan As n faizah, sebab dia kata dia lapar.. rupanya dia tak ikut... macam biasa, dia akan tanya dan tanya pasal my good friend. Entah dari siapa dia dapat tau yang aku rapat ngan good friend aku tu... sengal la. Walaupun dia janji nak simpan rahsia, tapi sebenarnya tak ada apa yang aku nak ceritakan. Apa dia ingat aku ada skandal ke ngan my good friend tu? Oh tidak sama sekali... Encik asben aku pon kenal tau good friend aku tu... kalau dia tu betul2 skandal aku, takdernya aku berani nak kenalkan kat encik asben aku tu... nak maut? Senyap-senyap sudah... hahahah! (ada hati tu...)

Tapi yang kelakarnya, dalam pada dia nak korek rahsia aku, dengan segala ilmu yang ada di dada, aku pulak yang dapat korek rahsia dia... hahaha! boleh tahan jugak bos aku ni... tapi jangan risau bos, rahsia bos tersimpan rapi dalam tangan.. (errrr... tapi boss.. sy terpaksa cerita kat my best-friend-ever, Linie.... yer la.. antara saya dan Linie, tiada rahsia antara kami) hahaha! terbaekkkkkk.... Sebenarnya best ada bos yang macam dia ni, sekepala. Takder la tension nak buat kerja. Tapi kalau dia dah naik ASP nanti, mesti kena transfer ke tempat lain. Tak best la. Inspektor baru nanti tak tau la bleh ngam dengan kami ke tak... tapi tadi dia ada tanya aku, ok ke kalau dia transfer ke tempat lain? pastu aku buatlah muka kesian, tak bagi dia transfer... hahahah! sapa suruh tanya!

Dalam pada borak2 tu, Encik Man boroi masuk opis. Bagus. Gabungan yang mantop. Makin bertambah tension aku. Darah tinggi betul. Dah le aku ngah minum Nesvita Cokelat, bleh dia cerita pasal dia cirit birit... banyak kali masuk tandas. Pastu yang aku bengang boleh pulak dia kata tahi dia cair macam air yang aku minum tu. Kuang ajaqqqqqqqqqqqq! Terus aku pergi sinki, buang semua air nesvita aku tu yang masih berbaki lagi separuh. Apa pon tak boleh! orang tua tu memang sengal tul. Suka buat aku marah. grrrrrrrrr!!! tuan khai pon sama join sekali dengan Man Boroi tu pakat mengenakan aku. mentang2 la aku sorang, takder partner ku si Linie untuk back up aku... huh! takper takper... ada ubi ada batas.. ada lori, ada bas... esok lusa aku kan balas... yessss!


Alia : Wahhhhhh... syok la Linie ngan family dia bercuti kat Cameron. Aku pulak yang terasa sejuk. Hahaha! baru jap tadi dia kol aku.. biasalah... bergosip... hehehe!

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea