Kawan2Ku

13 Februari 2012

Off day yang membosankan....

Posted by Dalia Hassan at Isnin, Februari 13, 2012
Assalamualaikum wbt....

Erm... jap lagi dah nak masuk hari Selasa, dan pastinya aku masih lagi bercuti... Mula-mula ingatkan syok jugak dapat cuti dua hari ni, tapi sebenarnya aku bosan... tak ada apa nak buat... kalaulah encik asben aku tu ada kat rumah ok lah jugak, boleh ajak dia g jenjalan.... tapi masalahnya dia pun kena kerja... nampak macam mudah kerja sendiri, tapi hakikatnya kerja sendirilah yang susah... erm. yer la, kalau macam aku ni makan gaji, ponteng kerja pon tak jadi masalah... tapi jangan lupa lah isi borang cuti... hehehe... kalau kerja sendiri macam encik asben aku tu, memanglah masyuk tapi kalau tak kerja, mana ada duit nak masuk... nak harapkan pekerja dia yang sorang tu, memang hampeh lah... datang kerja asyik lambat jer, tapi gaji nak cepat... aptb! asben aku bleh rilek jer, tapi aku yang hangin satu badan tengok perangai budak tu.... adoiyaiiiii!

Erm. Nak buat aktiviti apa yer esok.. apasal la aku gatal sangat nak ambik cuti sampai dua hari... cuti sehari cukuplah... aku lebih rela dok kat opis tu buat kerja daripada dok kat rumah tak ada teman ni.. bosan... melainkan kalau aku balik kampung... yes! kalau kat kampung, cuti sebulan pun aku rela! waaaaaaaaaa rindu kat mak... dah dua minggu tak balik... sob sob sob :'(

Eh! cam dah lama kan tak cerita pasal my good friend, T~Ni tu? bukan tak ada cerita, tapi malas nak cerita... maklumlah, aku kan dah ada good friend yang baru... hahahah! (apa lah aku ni, kawan pun kena beza-bezakan ker?) Tapi petang tadi T~Ni ada call aku... dia wat video call, nak borak ngan anak aku, Ainul.... maklumlah, diorang ni sekarang dah jadi geng kamcing... rindu la tu dah lama tak jumpa Ainul... takper la... bagi chance kat anak beranak angkat ni beborak... mana tau satu masa nanti aku berbesan pulak dengan dia... hahaha! jauh sungguh andaian yang aku buat.... Berbesan ok lagi, jangan dia jadi menantu aku sudah... parah dibuatnya... hahaha!

Oklah... tak ada apa lagi nak cerita...

Daaaaaaaaaaaaaaaaa!

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea