Kawan2Ku

14 Februari 2012

Teringin.....

Posted by Dalia Hassan at Selasa, Februari 14, 2012
Ke hulu ke hilir aku kemana-mana aja mesti orang akan tanya aku, baru sorang jer ker anak? kenapa tak tambah lagi? bagilah Ainul tu adik.. sian Ainul tak ada adik...


Ermmmmm.... macamana yer aku nak jawab???????

Bila tengok kawan-kawan semua baby bertambah, perut membengkak, anak berduyun-duyun, seronok aku tengok... tapi nak buat macamana kan? Kadang-kadang tu memang terasa rindu sangat nak mengandung lagi, orang kata masa mengandung ni la kita boleh bermanja lebih-lebih dengan suami. Betul ker? sebab aku dulu tak merasa pun nak bermanja-manja dengan encik asben sebab kami dok berjauhan. Aku kat Subang, suami aku kerja kat JB... nak buat camana, dari hari pertama cuti kahwin kami habis, kami dah dok berjauhan... sampai aku mengandung dan lahirkan Ainul, kami masih berjauhan sehinggalah Ainul berusia 7 bulan, encik asben ambil keputusan untuk cari kerja baru kat Subang dan tinggalkan kerja lama dia di JB.. yer la, berjanggut tunggu nak mintak tukar, tak dapat2... Akhirnya, dia ambil keputusan lepaskan segalanya kat sana.. hehehe...

Apa?
ulang lagi sekali soalan tu?
kenapa aku yang tak pindah JB?
ermmmm... hehehe... memang aku dah awal2 cakap ngan asben aku, aku tak nak dok sana... so terpaksalah.....

Terpaksalah apa?

terpaksalah aku terima segalanya especially waktu aku ngah sarat mengandung... ingat lagi satu hari tu, aku tak boleh bangun langsung sebab sakit punggung yang teramat sangat.. kebetulan kawan aku yang aku ajak dia tinggal sekali ngan aku tu balik kampung.... so aku keseorangan kat rumah dengan keadaan tak boleh bangun sampai aku menangis sorang2 sebab lapar... tapi aku kuatkan semangat jugak sebab aku tahu tu pilihan aku.. nak tak nak aku kena terima.... masa tu aku mengandung 7 bulan tau... sian baby dalam perut tak cukup zat...

Lagi satu kenangan yang aku tak boleh lupa masa mengandung... aku teringin sangat nak minum fresh oren... malam tu aku kirim kat Asha untuk beli fresh oren.. sampai dekat kul 12am aku tunggu dia balik, punyalah tak sabar nak minum air tu.. sekali dia balik rupanya dia lupa nak belikan... masa tu dengan hampanya aku masuk bilik semula... aku cakap kat Asha bila dia rasa serba salah sebab terlupa, "takperlah... takder pun tak kisah... esok boleh beli" tapi tu mulut yang berkata, hati aku masa tu.. Ya Allah! sedih sangat2... hampa... kecewa.. dan pastu aku masuk bilik, menangis.... "waaaaaaaaaaaaaaaaaaa! nak minum fresh orennnnnnnn!"...

Dan sekarang sebenarnya aku tak sabar juga nak dapat baby kedua... Nak merasa bermanja2 dengan suami masa mengandung yang sebelum ni aku kurang dapat (yer la.. dulu time dia balik rumah aku jer dapat bermanja2)... Sekarang ni Ainul pun dah nak masuk 6 tahun... besar dah... memang kekadang terasa sangat2 teringin nak ada baby lagi.. tapi............

Tapi apa??????

Tapi........ (biarlah part ni aku rahsiakan.... huhuhu)
Takperlah... ada rezeki nanti, adalah... kalau tak ada, bersyukurlah dengan apa yang ada... better than nothing, kan? (ayat pemujuk hati)

Tu jer la... sekian...

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

bleh i tolongkan...

Dalia berkata...

X payah.. dah ada pun... syukur padamu ya Allah..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea