Kawan2Ku

30 Mac 2012

Lagi Lagi Bola Tampar

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Mac 30, 2012
Assalamualaikum wbt....

Hari ni sepanjang hari aku golek2 atas tilam, depan tv... maklumlah hari ni aku dapat kelepasan satu hari... Wahhhhh! sangat selesa dapat berehat kat rumah setelah berkampung di Kuala Selangor untuk beberapa hari... Semestinya kenangan manis yang aku dapat walaupun team kami kalah... Seronok sangat dapat berkenalan dengan kawan2 baru... Sesuatu yang aku baru perasan, dalam 20 orang pemain dari IPD Subang Jaya (10 lelaki dan 10 perempuan), hanya aku dan kak wani je kakitangan awam, yang lain semua anggota polis... tapi kira okeylah, ada juga wakil dari kami KTA... hehe!

Teringat game pertama kami, lawan IPD Sabak Bernam. Sorry kawan2, aku tak dapat perform dengan baik... Padahal aku tahu, jurulatih memang mengharapkan pada kami empat orang untuk bermain dengan baik.. Aku, Diba, Aishah dan Is... Tapi hari tu, aku dah hampakan mereka... Aku pemain pertama yang serve bola, dan dua mata terawal dapat aku kutip dari serve je.. masuk serve ketiga aku hancuss.. then bila pihak lawan serve, mereka tuju kat aku sampai aku confuse... Is dan jurulatih kata bola out, tapi bila aku biarkan, rupanya bola masuk... berapa mata je pihak lawan dapat kutip dari kesilapan aku... then aku dikeluarkan... masing2 kata muka aku pucat, dan akhirnya setelah diorang siasat, teruk aku kena marah sebab aku tak makan masa breakfast pagi tu... sebenarnya aku makan... makan kuih seri muka sepotong (tp aku makan atas dia je, pulut dia aku tak makan), dan sebiji karipap (pon aku makan inti jer, kulit tak makan)... tengahari aku tak makan nasi, cuma ratah ikan bakar seekor, dan malam diorang pulun makan pizza (tapi aku makan atas dia jer, roti pizza aku tak makan).... Malam tu aku di kaunseling oleh Diba, Is dan Aishah.... kena panggil masuk bilik diorang... Aku kena bebel dengan diorang, sebab Is yang perasan aku tak makan... heheheh... tapi betul cakap diorang... jurulatih pon ada bagitau kami masa training, dia cuma mengharapkan pada kami berempat untuk perform sehabis baik... Is bagitahu aku, dia suka kalau aku yang amik first ball, sebab dia boleh ambil... erm... kalaulah dapat aku undurkan masa....

Keesokannya, aku memang ambil sarapan yang cukup... Aku kena makan depan diorang, membuktikan yang aku memang dah makan... heheheh... tapi game lawan Kajang memang yang sangat2 tak dapat aku lupakan.. walaupun kalah, tapi beberapa kali kami dapat leading point kajang.. aku tak tahu, tapi game kali ni aku betul2 bersemangat... takde pucat2 lagi dah... kali ni jurulatih tak datang, tapi Tuan Naser yang ganti jurulatih untuk bantu kami... Masa rehat sekejap, Tuan Naser puji kami, dia kata meremang bulu roma dia tengok permainan kami.... Dia yang tengok kat tepi tu je dah meremang, apatah lagi kami yang ada kat tengah gelanggang... Cuma nasib yang tak menyebelahi kami.. Dan untuk game menentang kajang, tiada pertukaran pemain dilakukan... kami berenam yang perform.. terbaikkkk! Masa keluar dari stadium, sekali lagi Tuan Naser puji aku... dia kata aku main sangat baik...(terkembang sekejap hidung) hahahahah!

Masa majlis penutup, tiba2 aku ternampak sorang mamat ni yang aku kenal sangat2... hahahaha! rupanya orang kampung aku merangkap schoolmate aku merangkap ketua pengawas aku dulu... Insp Azhari dari cawangan komunikasi IPK selangor.... lor... jadik polis rupanya budak ni..... hehehe.. tapi aku tak tegur pun dia, dia pon rasanya tak perasan aku... kali terakhir aku pernah berborak ngan dia masa dia sambung belajar kat politeknik... itu pun sebab dia kawan dengan jiran kawan sebilik aku masa kat uitm dulu, Niza....

Part yang best sekali, masa dapat salam dengan Dato Ketua Polis Selangor masa terima sijil penyertaan. Aku terima bagi pihak team bola tampar wanita IPD Subang Jaya...  teringat kata2 Dato KP pada aku, "tahniah walaupun tak menang... yang penting, semangat!" .... Untuk player lelaki, Tuan Shukairy yang wakilkan... dapat sijil dan pen Alain Delon, tapi pen tu kami hadiahkan kat Tuan OCPD... tanda terima kasih atas sokongan kepada kami... Terima kasih tuan!




0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea