Kawan2Ku

04 Julai 2012

Ujian Kehamilan

Posted by Dalia Hassan at Rabu, Julai 04, 2012
Kalau ikutkan, hari ni dah lebih seminggu aku terlewat dari kebiasaan setiap bulan. Erm. Risau jugak sebab aku ni selalu jugak buat kerja berat-berat... Mana la tahu kot-kot tersangkut.. Tapi aku tak la menaruh harapan sangat, sebab selalu jugak aku terlewat ni...

Oleh sebab esok ada pemilihan untuk bowling, so sebagai langkah berjaga-jaga balik kerja tadi aku sempat singgah farmasi untuk beli pregnancy test... Takut jugak kot2 kalau melekat, main bowling tu boleh mendatangkan mudarat.. iya kan?

Balik rumah jer, aku terus test keberkesanan pregnancy test ni... Cuma aku ada sedikit confuse sebab garisan yang kedua tu agak samar2 warnanya....

Boleh tak korang bagi pandangan... Agak2 kalau mengikut gambar kat bawah ni, result negative or positive? My BFF, Cik Syuhadaa Senget (CSS), Ninie Celup-Celup (NCC) dan jiran sepagarku Azreen, apa pendapat korang?


Garisan yang pertama tu sangat clear tapi garisan yang kedua tu agak samar-samar... Errmmmm... Tapi... aku dah pesan kat encik asben, suruh dia singgah farmasi beli pregnancy test bila dia balik nanti coz aku nak try buat sekali lagi... Harap-harap.... ;)

9 comments:

Tanpa Nama berkata...

Dal,aku pernah mcm ni utk second baby,line no 2 tu x terang,lps tu separuh plak tu...aku tgk laki aku,laki aku tgk aku,kusut plus confius...last2 aku jumpa doc...confirm aku pregnant...utk case ko,percaya pd naluri seorg ibu,aku yakin ko bakal jadi ibu utk kali 2...hehehe,by the way kalau betul...tahniah beb

Dalia berkata...

heheheh... thanks pujit... nanti aku try buat lagi sekali... agak2 kalau tak puas ati, nanti aku pegi klinik jer..heheh

Tanpa Nama berkata...

Yaya...aku saja gatal nak komen....heeheh...aku lom mahir part nie...btw...aku dulu lepas 2bln bru test coz aku selalu lewat sebulan...ahahaha

Dalia berkata...

Aku kalau ikutkan memang malas nak test ni... Sama mcm ko jugak... Kadang2 sampai 2-3minggu lewat... Cuma aku tergerak hati nk buat, coz esok nk main bowling,,, tak nak ambik risiko... Tu yg aku buat jugak tu..,

Tanpa Nama berkata...

Elok gak ko chk...mana la tau kan...hehehe...kot nk lg confirm...pi la see doc...huhuhuhu

Dalia berkata...

Itu la... Aku nak try wat lagi sekali... Kalau tak puas ati jugak aku pegi jumpa doc je... Hehehe

Tanpa Nama berkata...

Harap2 kan....ainul pun dah beshooo....heheh...apa2 pun..congrats in advance...jgn lupa update tau...huuu

Dalia berkata...

Hehehhe... Thanks ya.. InsyaAllah apa2 nanti aku akan update... :-)

Shahazrin berkata...

ala i tau nie mesti mengandung huhuhu

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea