Kawan2Ku

Assalamualaikum wbt...


Blog ini telah menjadi diari hidup aku. Kebanyakan yang aku masukkan di sini adalah kehidupan harian aku. Walaupun ianya tidaklah menarik perhatian dan tiada apa yang menarik, tapi perjalanan kehidupan aku tetap mempunyai jalan cerita yang tersendiri walaupun kadang-kadang ianya sangat membosankan. Menjalani rutin hidup yang biasa, melakukan sesuatu yang berulangan setiap hari, namun ianya tetap satu kenangan yang aku cuba kenang sehingga ke akhirnya.


Untuk tahun 2020, aku cuba untuk menulis setiap hari apa yang aku lakukan. Selain untuk kenangan di masa hadapan dan juga untuk tatapan anak cucu aku nanti, aku cuba untuk mendisiplinkan diri aku untuk tidak melakukan sesuatu perkara hanya separuh jalan. Aku cuba... mungkin The Chapter ini tidak bermakna bagi para pembaca, tapi ianya sangat bermakna bagi aku, walaupun ianya hanya sebuah kisah harian yang membosankan yang aku lalui setiap hari.


Terima kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow blog aku yang sendu ini.


Sekian.

03 Julai 2013

Cuti - Cuti Malaysia : Pulau Manukan, Sabah


Isnin 1 Jun 2013...

Bertolak dari Marina Court Apartment, kami sempat singgah bersarapan sebelum bertolak ke Pulau Manukan... masing2 sibuk dengan sunblock.. yerla.. meredah cuaca yang panas pastinya akan membuatkan kulit terbakar... pengsan mak, nak.. dah ler kulit memang dah hitam, makin hitamlah jawabnya... tak pasal2 jadi Dayang Senandung... hahaha!

Susunan gambar adalah caca marba dan tidak mengikut turutan... harap maklum... hehe!

Menikmati pemandangan di jeti sebelum menaiki bot ke Pulau Manukan


Lima dara pingitan : Faizah, Anne,Niza, Nanie,Ieyla


Lihat dalam air... nampak bayang bayang.. campak satu batu.. bayang pun hilang.. lalallala!





Moh kita gerak!

bersedia naik bot...












makkk aihhhh... sempat lagi 'anak dara' ni posing..


dan lagi.....









Pemandangan yang cantik..

Encik Fazli dan Puan Annie...


Puan Rose n Puan Annie



sanpai dah...




















Jom snorkling!

Yatz... setia dengan kameranya...

Faizah.. kitorang sibuk snorkling, dia sibuk bergambar guna kamera aku.. hahaha..

pro sungguh si yatz ni..


Primadona nan seorang ni.. Anne.. (Finalis Bintang RTM.. tahun tak ingat.. hehehe)

syok wooooo...


Nizam.. ni la driver kami yang setia sepanjang kami di Sabah..

Ariff...

ehh.. Nizam lagi.. (amboi Faizah.. banyak betul ko snap gambar Nizam yer??? teeeetttttttt!)

Anak Puan Miera yang sama join kami snorkling.. dah biasa katanya..






Masa untuk pulang ke daratan... (hahhh?!)















Panas betul kat sana.. kalau korang perasan, muka kitorang berkerut memanjang menahan panas.. kulit muka pun terbakar sama.. hahaha!


Next Entry :
                    Cuti - Cuti Malaysia : Kota Kinabalu, Sabah

0 comments:

D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon