Kawan2Ku

20 Ogos 2013

Rindu Arwah Atok

Posted by Dalia Hassan at Selasa, Ogos 20, 2013

Assalamualaikum wbt....

Hari ni masa tengah drive nak pegi keje, entah kenapa tiba2 rasa rindu kat arwah Tok Kin... Arwah pergi masa umur aku 16 tahun dan masa tu aku tengah bergelumang dengan peperiksaan pertengahan tahun... sedih sangat.. dalam ramai2 cucu, arwah pernah buat pengakuan yang akulah cucu yang dia paling sayang... dan aku mengakuinya....

Arwah tok kin dan nenek panggil aku dengan panggilan 'darling' sehinggakan pada ketika tu semua pakcik dan makcik aku pun panggil aku 'darling'.. dulu memang aku senang dengan panggilan tu, tapi sekarang kalau ada orang panggil aku 'darling' mmang rasa macam nak termuntah lumut hijau! Huhu!

Teringat arwah atok dan kenangan bersamanya, tiba tiba jer buat airmataku mengalir... huh! Dasar cengeng!

Al Fatihah....

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments:

||aLeaSaRa|| berkata...

huwaaa....tiba2 kak lea pulak teringat arwah tok mat(atok lelaki).arwah meninggal masa kak lea tengah final exam untuk add maths pulak tu...memang dugaan betul sebab kak lea dari baby tinggal dengan atok dan tok mah(nenek) sebab parents bercerai muda.so memang hubungan tu terlalu erat dengan arwah.dan kak lea cucu kesayangan arwah huhu...

al-fatihah untuk arwah Tok Kin dan Tok Mat :)

Dalia berkata...

Sedih kan kalau teringat kat orang2 yang kita sayang yang dah tak ada.. Rindu... Huhu!

Cleopatra Baladi berkata...

moga bersama orang beriman..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea