Kawan2Ku

31 Januari 2014

Baked Meatball Carbonara

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Januari 31, 2014

Ajer giler. Pukul 11.05pm mula bertukang kat dapur sebab tetiba nafsu nak makan meatball carbonara datang menjengah. Dah nak masuk tengah malam tu, memang menambah lagi berat badan la jawabnya. Adoila... tapi dah teringin punya pasal ditambahkan lagi perut yang memang dah lapar (sebab pagi tadi cuma makan bihun je pastu xda makan apa lagi dah)

First time buat, memang menjadi dan sedap hasil dari bantuan pakcik google.. esok pagi nak buat lagi atas permintaan encik asben... korang bayangkanlah... jam 12.18am baru keluar dari oven.. kami berdua yang bedal sampai licin, anak awal dah tidur...memang berlumba lumba la kami laki bini menambah saiz badan... erkkkkk!

Meatball yang telah dimasak atas kuali (dengan sedikit olive oil) dan campuran capsicum, bawang holland serta cendawan yang telah disangai dalam kuali...

taburkan cheese sebelum dicurahkan dengan sos carbonara yang telah dimasak bersama sedikit susu segar dan oregano

lepas curahkan sos carbonara tu kena taburkan lagi cheese kat atas tu biar nanti bergetah2 bila kita gigit... yang dah tabur tu lupa plak aku nak snap gambarnya... hehehe.. jangan lupa masukkan kedalam oven yer...


tarrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaa..... siap dimasak.....

tak sampai 10 minit... licinnnnnnnnn laki bini tu kerjakan... hahahah! (sapalah laki bini tu agaknya)

Dalia, lepas ni jangan bising yer kalau berat makin naik! aptb! ngeeeeeeeeeeeeeeeeee!

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea