Kawan2Ku

Assalamualaikum wbt...


Blog ini telah menjadi diari hidup aku. Kebanyakan yang aku masukkan di sini adalah kehidupan harian aku. Walaupun ianya tidaklah menarik perhatian dan tiada apa yang menarik, tapi perjalanan kehidupan aku tetap mempunyai jalan cerita yang tersendiri walaupun kadang-kadang ianya sangat membosankan. Menjalani rutin hidup yang biasa, melakukan sesuatu yang berulangan setiap hari, namun ianya tetap satu kenangan yang aku cuba kenang sehingga ke akhirnya.


Untuk tahun 2020, aku cuba untuk menulis setiap hari apa yang aku lakukan. Selain untuk kenangan di masa hadapan dan juga untuk tatapan anak cucu aku nanti, aku cuba untuk mendisiplinkan diri aku untuk tidak melakukan sesuatu perkara hanya separuh jalan. Aku cuba... mungkin The Chapter ini tidak bermakna bagi para pembaca, tapi ianya sangat bermakna bagi aku, walaupun ianya hanya sebuah kisah harian yang membosankan yang aku lalui setiap hari.


Terima kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow blog aku yang sendu ini.


Sekian.

16 Februari 2014

Cuti - Cuti Malaysia : Kota A' Famosa Dan Taman Mini Malaysia, Melaka

Assalamualaikum wbt...

Pada cuti sempena Tahun Baru Cina yang lepas, sempat juga bawak anak2 pergi ke Melaka Bandaraya Bersejarah... walaupun dah banyak kali ke Melaka rumah kak Ani, tapi tak pernah sekali pun aku bawak diorang ni pergi melawat Kota A'Famosa yang penuh dengan sejarah. Kebetulan mak dan keluarga long ada sekali, jadi ambik terus kesempatan untuk bawa diorang melawat ke tempat bersejarah ni...

check in kat sini...


pemandangan daari katil aku....

dak tecik yang kuat menangis... hahhaha


malam sempat naik benda alah ni kat AEON Bandaraya Melaka... 6D motion... bestla tapi aku gayat... sangat gayat sebab roller coaster... nak tercabut jantung rasa...

mak dan cucu2nya...

masam je muka dak tecik sorang ni....

panas wooooo cuaca... tapi sempat jugak....

tangan mak tu... takut dia dak tecik jatuh... heheheh


Ainul....

Arissa.....



Love you mak... abah tak nak ikut... sayang nak tinggalkan rumah kata mak... hehehhe   
Taman Mini Malaysia

Rempah ratus... ada jugak yang aku tak kenal... hahahah!


apakah?????




Panglima Awang (Henry The Black)... dulu aku baca sejarah dia ni, sampai terbawa2 dalam mimpi.. haahahaha




jom belajar sumpit...

testing.. testing.... eeeeiiiiiii!


ronda2 naik kereta lembu... masing2 excited...

hamboiiiii omak den....



Daulat Tuanku...

gayat....


nak jugak bergambar dengan lembu...

nak naik? muat ke tapak kaki aku yang besar ni.... ngeeeeeeeeeeeeee!

apakah???????

moh kita belajar main gasing.....



kak ani dan amsyar....

cer tengok mata dak tecik tu... dah berat sangat dah... mengantuk....

0 comments:

D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon