Kawan2Ku

30 April 2014

Kucing Oh Kucing !

Posted by Dalia Hassan at Rabu, April 30, 2014

Ermmmmm...

Hari ni secara rasminya aku dah jadi mak angkat kepada 2 ekor anak kucing yang ada kat opis aku tu.. anak kepada si Minah ...

Pagi tadi rasa sedih je bila tengok pakcik Mazlan masukkan kucing2 tu kat dalam guni sebab diorang minta buang anak kucing tu, berak merata rata.. nasib baikla pakcik Mazlan lapor dulu kat kami sebelum dia buang... sian anak kucing tu yang masih hisap susu mak lagi...

Tak sampai hati tengok, aku mintak pakcik Mazlan lepaskan... takperla.. biar aku je yang bawak balik kucing tu walaupun kucing tu bukan kategori comel (banyak komplen plak dah) hehhe..

Sampai rumah, aku terus ajar dia berak atas pasir... dan... takder masalah bagi kucing2 tu.. senang diajar dan dia buat...

Paling suka anak aku yang kecik tu la... dia memang suka kucing... bising mulut dia panggil... cattttt.... cattttttt....

Hehehehhe...

Buat my good friend yang sibuk whatsapp aku tanya kenapa aku sedih (sampai merajuk selisih dengan aku pun buat2 tak kenal sebab aku x cerita kat dia), ni lah salah satu sebab yang buat aku sedih pagi tadi.. kucing nyaris nak kena buang....

dan yang satu lagi kesedihan tu biarlah aku sorang yang pendam (ceh!)

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea