Kawan2Ku

24 Jun 2014

Cuti - Cuti Malaysia : Kota Bharu, Kelantan

Posted by Dalia Hassan at Selasa, Jun 24, 2014

Assalamualaikum wbt...

Pada 5 hingga 7 Jun yang lepas, aku berkesempatan bercuti ke Kota Bharu, Kelantan. Almaklumlah, sempena cuti sekolah, membawa anak2 bercuti walaupun sebenarnya mak dia yang lebih2 nak shopping. Hehe...

Gerak dari Subang lebih kurang jam 5 pagi, sampai KB dalam 12pm... Lambat nak cari hotel jer... Tu la.. Degil sangat... konon2 tak nak booking hotel awal2.. dah sampai sana baru nak cari.. sampai sana kalut dah mencari hotel... Mulanya aku dah plan nak dok kat Holiday Villa tapi bila check kat internet pada tarikh tu memang takder kekosongan. Dalam hati, mungkin masih ada kosong tapi dia utamakan pada yang walk in customer.

So sampai je KB, kami terus ke Holiday Villa tapi malangnya memang sah hotel tu dah penuh... isk isk isk... frust. Dan yang lebih frust bila aku try masuk lagi 2, 3 hotel kat area situ, semuanya penuh... Akhirnya aku dapat book kat Hotel Azam, tak jauh dari Pasar Siti Khadijah. Tapi yang kelakarnya, bila dah dok kat hotel tu, baru la nampak rupanya banyak hotel lain kat situ... kekeke.. kecoh je lebih, kononnya takut kena tidur dalam kereta...

Aku dok kat hotel ni la... Hotel Azam... pada 
Petang tu kami turun makan kejap kat restoren sebelah hotel Azam ni.. sementara tu encik asben pergi ambil barang dekat kereta.. sekali... alamak! dapat surat cinta la... sebab tak bayar parking.. adoilaaaa....

Wakaf Che Yeh

Lepas check in kat Hotel Azam lebih kurang 1.45pm, kami semua kepenatan, baring jer kat bilik... paling kesian asben aku la, sepanjang perjalanan dia sorang jer yang drive, aku sebagai co pilot kat sebelah memanjang tidur... kekekeke!

Setelah merehatkan diri yang keletihan, malam kami ke Wakaf Che Yeh. Memang nasib aku tak berapa baikla, kali pertama datang sini hujan, kali kedua aku ke sini pun hujan juga.. tapi tak kisahlah... asalkan aku sampai kat sini...


cari tempat makan... 

dak tecik ni... sian dia masih kepenatan...

makan tomyam jer... tapi tomyam dia sangat menghampakan aku... masin je lebih kut... frust!


hujan... memang tak bleh buat apa la....


Kat Wakaf Che Yeh ni memang aku tak dapat beli apa la kecuali aku sempat beli power bank yang aku rasa harganya agak mahal juga... terpaksa juga beli sebab dah terdesak untuk kegunaan aku sepanjang kat sini nanti... power bank yang sama dengan asben aku punya, tapi asben aku beli dengan harga yang lebih murah kat tempat kami.

Pasar Siti Khadijah

Hari kedua... kami menyusuri Pasar Siti Khadijah yang terletak tidak jauh dari hotel yang kami duduk.. Sarapan disana sekali dengan makan tengahari. hehehe.. Aku ambik sotong yang berharga RM15 seekor, nasi putih dan sedikit sayur kacang panjang... Alhamdulillah. Kenyang sampai malam (konon).



ok. hari ni tak payah bayar parking ok... hari cuti. 
                                                        
 
Banyak pilihan... ikutkan hati... gemuk! hahahaha!

sotong dan udang yang menjadi idamanku (pastu hidung start gatal2) kekekeke!

tamak kan.. ambik sotong yang besar...  pastu tak abis.. nasib baik encik asben sedia menjadi majlis daerah...

macam2 jenis ikan bilis dan ikan kering ada dijual disini...

bahan2 kering....

bahan bahan basah....


pelbagai jenis kuih ada dijual disini.... pilih jer nak yang mana....

kuih yang memang jadi kegemaran anak2... dua kali beli kuih ni... kejap je abis.. hehehe


Rantau Panjang

Lepas cuci mata dan beli sedikit barang kat Pasar Siti Khadijah, kami menuju ke Rantau Panjang.. Yerla.. dah sampai ke KB, takkan taknak pergi Rantau Panjang.. tak lengkap rasanya perjalanan kalau tak kesini...
Dengan cuaca yang memang agak panas, memang agak tak berapa selesa jugaklah tapi layankan jugak... alang alang kan... heheheh!



hah! jangan lupa beli aiskrim yang ada dijual kat sini.. RM2 jer...

tengok tu... macam macam eksesori aiskrim ni ada...

tarraaaaaa.... panas panas macam ni memang sedap la pekena aiskrim kat Rantau Panjang ni...

tengok si Ainul tu... bukan main lagi dia...

Sedang menikmati aiskrim kat tepi tu, tetiba nampak seekor haiwan yang agak besar sedang mencari makan... cer teka... binatang apakah itu????

ya! inilah jawapannya... seekor kambing... (bukan anjing yerrrrr)

macam2 pilihan...

pelbagai jenis....

oh! nasib baiklah aku bukan minah bunga walaupun nama aku sama macam bunga...

pilih... pilih... 


Mydin pun ada.... tapi aku tak sempat nak masuk....
Kat Rantau Panjang ni sempat la aku beli baju kanak2 beberapa helai (untuk anak aku dan souvenir untuk anak2 kawan aku), baju tidur, blouse, tudung, dan yang paling penting sekali aku beli periuk kukus.. hehehe!

Pengkalan Kubor

Balik dari Rantau Panjang, kami menuju ke Pengkalan Kubor pulak... alang2 kan... tengok tempat orang.. heheh.. tapi dalam perjalan kami singgah sekejap di Masjid kampung (lupa la plak kampung apa) kerana menunggu encik asben menunaikan solat Jumaat..

Sampai Pengkalan Kubor, aku dengan Ainul jer yang keluar... memandangkan dak tecik sedang lena tidur, tak sampai hati nak ganggu... so encik asben dengan rela hati temankan si kecik tidur dalam kereta...

macam macam ada...








Kat Pengkalan Kubor ni, aku sempat belikan tudung untuk mak aku... nak cari jubah, tapi macam tak berapa nak berkenan plak... pastu beli makanan ringan skit2... cuaca panas sangat... memang tak berapa nak selesa shopping...

Pantai Cahaya Bulan

Sebelah malam pulak, ajak encik asben keluar jalan2 cari makan... maklumlah esok dah nak balik. Naik kereta tanpa tujuan, nampak jer signboard PCB, terus buat keputusan pergi sana... sampai sana tak nampak pun pantainya.. yang nampak cuma deretan kedai makan yang memanggil2 memandangkan perut dah berbunyi manja minta diisikan makan...

Ni la gerai makan pilihan kami....

muka budak lapar....

encik asben pilih untuk makan rojak jer...

ni budak penat.. menangis2 kepenatan agaknya... papa belikan benda alah tu baru la senyap...

ni la makanan yang aku order. Megi ketam. tapi sebenarnya sotong dan udang pun ada berkampung dalam tu. RM30 semangkuk hokey. Errrrrrrk!



 Bazar Tok Guru

Pagi ni nak gerak balik Subang dah... Sebelum balik singgah dulu kat Bazar Tok Guru. Serius aku cakap, aku rasa menyesal sangat beli barang barang kat Rantau Panjang dan Pengkalan Kubor sebab barang2 yang aku beli tu semuanya aku boleh dapat dengan harga yang lebih murah kat Bazar Tok Guru ni... tapi kata orang, nak menyesal pun tak guna dah... tapi tak kisahla kan... pengalaman...

Kat Bazar Tok Guru ni aku beli jubah untuk mak... pada pandangan mata aku jubah tu memang cantik.. harga RM120++ aku dapat tawar sehingga RM95... okla... puas hati sangat...



Ainul rambang mata tengok jubah kanak2 cantik sangat...

teruja dia pilih...

macam macam jenis tudung ada...


batik....



jubah cantik cantik... rambang mataku!



aku paling teruja bila masuk kat kedai ni la... 


rambang mata.... semua cantik2...





Macam macam jenis telekung ada... pilih jer nak yang mana....
Abis je shopping kat Bazar Tok Guru ni, kami terus gerak balik ke Subang. Plan asal nak ke Kuala Terengganu pun terpaksa dibatalkan kerana si kecik meragam semenjak sampai ke KB ni lagi... tapi takper la.. ada masa dan rezeki, kita ke Terengganu pula yer....

tengok budak kecik ni... dalam kereta ni... keletihan... kepenatan... sian dia.. heheheh
Sampai rumah lebih kurang jam 8 malam... penatnyaaaaa.... malam tu memang kami semua tidur tak ingat dunia dah... lena selena lenanya.... heheheheh!

16 comments:

Dhani Hayukka berkata...

Dhani Hayukka Tour Bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
Email : dhanihayukka_1974@yahoo.com
Fb : dhani hayukka
dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh kami Dhani Hayukka
Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap Dhani Hayukka (insyaAlloh)
jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH

Dhani Hayukka berkata...

Dhani Hayukka Tour Bandung agustus 12, 2015 at 11.15 am

salam sejahtera tuan/puan semoga senantiasa semua diberikan kesihatan dan dimurahkan rezekinya,amiin.
Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk Bandung/Jakarta city tour.
BAgi sesiapa tuan/puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/Jakarta boleh
Call : +6282214441280
WhatsApp : +6282214441280
Email : dhanihayukka_1974@yahoo.com
Fb : dhani hayukka
dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik/layanan 5 bintang ***** insyaAlloh kami Dhani Hayukka
Mohon maaf tuan/puan apbila ada ayat yang kurang berkenan dalam promotion yang kami tawarkan...


Nb : yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tapi kami jamin yang terbaik tetap Dhani Hayukka (insyaAlloh)
jom jom bercuti di Bandung murah jer. TERIMAKASIH

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung berkata...

Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.co.id/ )
( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Tour Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung berkata...

Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.co.id/ )
( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Tour Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Bogalakon Tour berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buan Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6281220375375
WhatsApp : +6281220375375
Email : bogalakontur@yahoo.com
blog : http://paketjimatbandung.blogspot.co.id/

kami pun menyediakan paket-paket yang sangat murah :

paket+hotel+transport = 4D3N 235 RM
paket+hotel+transport = 3D2N 165 RM

paket makan+hotel+transport 4D3N = 450 RM
paket makan+hotel+transport 3D2N = 375 RM (makan siang dan makan malam)


paket makan+hotel+transport+tiket lawatan 4D3N = 550 RM
(tiket lawatan gunung tangkuban perahu, kawah putih, Flooting market, kebun strawberry)

kami berikan layanan dan hotel yang terbaik hotel berbintang, dan kami pun memberikan layanan paket berupa makan ditempat restoran yang bersih, lezat, yang paling utama makanan Halal.

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan hotel berbintang..
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Bogalakon Tour Bandung... (Insya Alloh) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima Kasih...

Bogalakon Tour berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buan Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6281220375375
WhatsApp : +6281220375375
Email : bogalakontur@yahoo.com
blog : http://paketjimatbandung.blogspot.co.id/

kami pun menyediakan paket-paket yang sangat murah :

paket+hotel+transport = 4D3N 235 RM
paket+hotel+transport = 3D2N 165 RM

paket makan+hotel+transport 4D3N = 450 RM
paket makan+hotel+transport 3D2N = 375 RM (makan siang dan makan malam)


paket makan+hotel+transport+tiket lawatan 4D3N = 550 RM
(tiket lawatan gunung tangkuban perahu, kawah putih, Flooting market, kebun strawberry)

kami berikan layanan dan hotel yang terbaik hotel berbintang, dan kami pun memberikan layanan paket berupa makan ditempat restoran yang bersih, lezat, yang paling utama makanan Halal.

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan hotel berbintang..
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Bogalakon Tour Bandung... (Insya Alloh) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima Kasih...

Dhani Tour Bandung berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea