Kawan2Ku

11 Julai 2014

Kursus Bahasa Mandarin

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Julai 11, 2014
Assalamualaikum wbt...

Pada 9-13 Jun yang lepas aku berkesempatan menghadiri kursus Bahasa Mandarin yang bertempat di Intan
Jalan Elmu (INTENGAH).. sebenarnya pada asalnya aku, kak wani dan sue sama sama memohon untuk mengikuti kursus ni, tapi rezeki berpihak pada aku sorang kerana hanya aku yang terpilih untuk mengikuti kursus tu. Sedih jugaklah sebab takder geng, tapi redah jer la sebab kat sana confirm dapat geng baru... hhehe!

sempat selfie lagi dalam kereta sebelum masuk kelas...
                                                   
Kat dalam bilik kuliah ni la kursus ni berlangsung...
                               

ya! bila laoshi pergi belakang, aku amik gambar dari depan.. dalam gambar yang bertudung kuning tu Jannah namanya...  peserta paling pendiam...

ni la partner aku dalam kelas.. Eka empunya  Belog Cik Eka...

walaupun aku pernah belajar dan ambil subjek Mandarin kat Uitm dulu, tapi sebenarnya aku dah banyak lupa mungkin sebab tak dipraktikkan...

sempat lagi... ni bermaksud laoshi takder kat depan.. kekekeke

yang baju biru tu banzhang (ketua kelas).. lakonan dalam kelas ni..

macam macam gaya...

aippppp! tengok skrip...

bersungguh...

Hasni... dia ni pun pernah belajar Mandarin kat UITM dulu.. sama course ngan aku cuma aku senior skit dari dia...


Khalif Azza.. mamat paling banyak cakap dan kelakar dalam kelas... ingat lagi waktu rehat, dia tanya Laoshi, "Laoshi, kalau nak cakap 'jangan tanya saya' macamana?" Laoshi jawab "Bie wen wo"..  then dia cakap "Laoshi, ni bie wen wo, ok" ... hahahaha... yerla.. setiap kali pelajaran baru laoshi akan tanya sorang2, masing2 kecut perut la nak menjawab dalam Mandarin... hahaha 

Yang ni nama dia Dina... salah seorang yang aku rapat dalam kursus ni..

Sesi bercakap dalam kelas... ceritalah apa2 tentang kita tapi dalam Mandarin laaa....



Pokawi... dia ni pun kelakar jugak... 

banzhang...

Nieza....




Lai Laoshi... aku duduk betul2 depan dia... hehehe!

Liana....

Dee... dia ni memang terror cakap Mandarin...

Eka... partnerku.. 



Sri... 

kak Sue..

Jannah...

Lai Laoshi yang sporting... ingat lagi masa hari pertama masa lepas minum pagi, sebelum mula kelas dia tanya aku.. "Dalia sebelum ni pernah belajar Mandarin ker?" hehehe...

cenderahati buat laoshi...
 Sesi penyampaian sijil...





Kursus yang sangat bermanfaat... harap2 ada sambungan la lepas ni... Mandarin 2... ngeeeeeee!

2 comments:

syazrah tarmin berkata...

waa.. bestt nyerr.. hihihi. nak blajar jugakk... akak tolong ajarkan.. haha :D

Dalia berkata...

Mmg best... hehehe.. akak boleh ajarkan... tapi 1-10 je la... hahahah

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea