Kawan2Ku

30 Ogos 2014

Puding Karamel Bakar VS Nasi Ayam Penyet

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Ogos 30, 2014
Assalamualaikum wbt..

Ini kisah semalam di tempat keje.. tetiba aku terasa rajin yang amat untuk buat puding karamel untuk bawa ke opis, bagi kawan2 rasa keenakan puding karamel yang aku buat ni.. (poyo!) tapi pada aku, puding karamel ni memang sedap. kebiasaanya yang aku beli punya rasa telur yang kuat, tapi yang ni takda rasa telur pun.. tekstur nya pun sangat lembut seakan makan taufu fa..

Yang best, my pren si Sue Senget makan sungguh2.. kali pertama makan, dia makan sikit pastu dia balik tempat dia semula (sebab opis kami lain2.. aku caw trafik, dia balai).. kejap pastu dia datang semula.. kali ni memang dia war warkan kat kawan aku yg lain (seha n kak wani) kalau lambat makan, dia nak abiskan semua.. sedap katanya... hahaha! tapi aku memang sayang kat orang yang appreciate apa yg kita masak berbanding dengan orang yang suka komen apa yang kita masak.. yer la.. aku buka masterchef.. aku masak apa yang seadanya... tapi sue ni aku memang suka.. tolak batu n kayu jer.. yang lain semua dia makan.. hahaha.. sebab tu kalau aku masak apa2 suka panggil dia sekali makan dan dia pasti tak akan menolak...

Ok. itu kisah seawal jam 8.15 pagi.. tengahari pulak kami melantak nasi ayam penyet kat Mydin usj.. mula2 ingat nak makan subway tapi nasi ayam penyet lebih memanggil2 kami.. hehehe.. si seha lagi best.. dia nak ajak pergi makan dua2 tempat.. sebab memang kami ni hantu subway lebih2 lagi Italian B.M.T dan subway club.. peh! memang meleleh air liur kalau tak dapat... hehe!

Dan sekarang aku tak tau la bila tahun baru aku boleh start diet...

walaupun puding karamel ni nampak hodoh skit, tapi rasanya memang mabeles!

Cik Sue mengulang entah kali yang ke berapa..

dan lagi...

Luncheon

Bawal penyet tetap jadi pilihan aku...

khatam.. 

0 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea