Kawan2Ku

06 September 2014

Day 6 : Apa Yang Aku Makan Hari Ini

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, September 06, 2014

Assalamualaikum wbt...

Masuk hari keenam #‎cabaran30hari‬ yang dikuasakan oleh #‎kelabbloggerbenashaari‬.... cabaran hari ni takderlah sesusah cabaran semalam. Makanan? Oh entry kali ni memang makanan aku... memang hobi aku cerita pasal makan, sebab sememangnya aku suka makan... ngeeeeee! (berapa banyak makan daaaaa)

Oleh sebab hari ni aku kerja (keje 3 jam je pun), sampai opis je aku terus bancuh mineral coffee untuk berikan aku sedikit tenaga supaya aku tak terus tidur kat opis memandangkan hari ni aku keje sorang diri je dalam opis yang dingin itu... hehehe..

Mineral Coffee (aku beli dari my bff - Nieza Shukrie)
Plan asal lepas keje nak pergi kenduri kawin anak Sarjan Yusuff yang dibuat di dewan IPK Selangor. Tapi memandangkan aku takder geng nak pergi, masing - masing sibuk dengan hal lain, terpaksalah aku batalkan niat aku nak pergi kenduri tu...Rasa menyesal jugak sebab sebelum tu tak pergi beli sarapan, konon konon nak kosongkan perut untuk menikmati @ melantak lauk masa kat kenduri nanti... tapi akhirnya... program tak jadi... adoila... pukul 11 lebih perut aku dah mula mendendangkan lagu lagu keroncong. Bukak almari, sedang elok je ada secawan lagi Mamee cup.. Panaskan air, curah. Tapi rakus punya pasal, abis serbuk perasa tu bertaburan atas meja. Ngeeeeee... nampak sangat tak sabar... lapar sangat...
 
Nampak tak? bertaburan serbuk perisa atas meja...
Mamee tanpa perasa... sedap jugak bila makan dikala perut lapar... hehehe

Sebelum balik rumah, singgah econsave kejap beli barang untuk masak. Ketang ketung ketang ketung akhirnya siap jugak nasi beriyani, kurma ayam dan dalca sayur... ni gara2 kempunan nak makan nasi pengantin la ni... hehehe!

Oh yer.. Bliss ni aku minum masa dalam perjalanan balik ke rumah... memang dah jadi rutin aku minum bliss setiap hari. sedap woooo...
Ok. Ini dia nasi beriyani + kurma ayam + dalca sayur... sila abaikan periuk tu...

Hidangan dah sedia...

Ainul makan nasi dengan ayam jer... budak sorang ni takut sangat nak makan sayur... geram tengok...

ini aku punya. jom makan! Alhamdulillah... kenyang sampai malam ni....
dak tecik ni makan dah lambat sebab baru bangun tidur... mama nak suapkan dia taknak, nak suap sendiri jugak... akhirnya banyak yang jatuh kebawah dari masuk perut.... huhu!

Yang tak bestnya, abis punah diet aku hari ni... tapi takperlah... hari ni jer... kekekeke! (ni kalau mak dengar aku keluar ayat ni, mau dia buat muka.. pastu dia akan kata "dah sebelas tahun mak dengar ayat tu.. hari2 dengar ayat yang sama... hari hari pun hari ni jer"... hahahahaa! camana nak kurus!

Selesai sudah cabaran untuk hari ni... kita jumpa lagi untuk cabaran esok...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


30 Days Blogs Challenge


Hari Kedua - 5 Cara Memenangi Hati Aku  
Hari Keempat - Buku Kegemaran Aku 
Hari Kelima - 3 Perkara Yang Ingin Aku Katakan Kepada Bekas Kekasih


2 comments:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea