Kawan2Ku

03 Oktober 2014

Cuti - Cuti Malaysia : Sunway Lagoon, Selangor

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Oktober 03, 2014

Assalamualaikum wbt...

Pada 29/9 yang lepas aku berkesempatan bawa anak-anak aku pergi bercuti ke Sunway Lagoon. Pada asal perancangan hanya aku dan suami sahaja memandangkan Ainul bersekolah. Saat akhir, rupanya sekolah direhatkan bagi persediaan kelas untuk peperiksaan UPSR keesokan harinya... So, memang bawaklah dia sekali, tak sampai hati nak tinggalkan kat rumah pengasuh.


2 keping tiket free... yeehaaaa... aku cuma belikan tiket untuk Ainul je RM65.. dak tecik tu free je masuk...
                                         
apa2 kita bekpes dulu kat mamak @ Bandar Sunway... (eh! nasi beriyani ni dah boleh dikira lunch dah ni)


bagi anak2 bersuka ria dulu..

cantik...

budak ni memang pantang kalau jumpa air...


Aku dengan Ainul sempat naik yang ular tu jer.. apa ntah ke namanya.. Vuvuzela aku tak naik.. gayatttttt... 

pemandangan dari atas...

Ainul lagi...


awal lagi... lengang je kolam.. 

benda alah ni pun macam kosong jer.. tapi masuk tengahari sikit berderet orang beratur... hehehe

anak mat salih ni sibuk kacau si kecik Arissa... nak berkawan kut.. tapi Arissa sombong... dia lari.. huhu!

muka budak demam...

tayangan 5D... keluar dari theathre semua basah lencun.. haha!

lai lai beli cendol...



Vuvuzela... (eh! betul ke ejaan tu?)

nikmatnya dapat makan nugget...

depan Zulu walk...
                                       

tempat budak2.. mak budak pun sama.. hehehe!

macam ada kat tepi pantai...

hamboiiiii...

yang muda.. yang tua.. semua enjoy!





bersantai ditepi pantai..


amboi... sukanya dia...




masa untuk lunch.. Subway menjadi pilihan utama.. yummyyyyy!
















best gak masuk rumah hantu ni... jerit je lebih.. tapi aku lebih banyak tergelak dari menjerit sebab tengok telatah si Ainul yang betul2 takut..






asben ajak aku naik menatang ni... tapi aku mintak maap banyak2 kat dia.. memang tak laaaaaa... gayattttt


naik buai pusing..



masing masing kepenatan...



                                        
balik dari Sunway Lagoon, kami pegi pekena asam pedas pulak kat Subang Bestari.. masing masing dah lapar..
                                     
tuuuu dia asam pedas ikan pari dengan dim sum...
 Siang punya lah seronok, malam berseronok kat Hospital Sungai Buloh pulak sebab budak kecik ni semput... adoilaaaa... dari jam 12pagi lebih sampai jam 5 pagi baru sampai rumah... 3 kali doktor bagi gas kat dak tecik ni... sian dia....


Oklaaaaaa.... tu je cerita aku ke Sunway Lagoon... 

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

4 comments:

abahomestay berkata...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung berkata...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea