Kawan2Ku

26 September 2015

Cuti - Cuti Malaysia : Indoor Theme Park, Genting Highland

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, September 26, 2015

Assalamualaikum wbt..

Kelmarin 24 September adalah besday Ainul yang ke 9 tahun. Alhamdulillah... besar dah anak mama.. memandangkan kelmarin adalah hari cuti sempena Hari Raya AidilAdha (berbesen besen air mata ni meleleh sebab tak dapat beraya kat kampung memandangkan aku cuma cuti sehari jer), kami buat last minute decision untuk ke Genting Highland Theme Park.

Kami bertolak dari rumah jam 3.30pm. Agak sedikit lewat sebab menunggu encik asben abis kerja, tetapi oleh sebab dah terkeluar dari mulut ni tadi untuk bawak diorang naik Genting, so kita layankan jerla...

                                     

                                                     

                                                       

Posing dulu sebelum masuk dalam theme park...
                                               
harga tiket. dak tecik Arissa dah tak tecik lagi.. tinggi dia dah lebih dari 90 cm...  so kenalah bayar ikut rate kanak2...

Persembahan tarian...












World Tallest Man vs World Boroiest Man















Adoiyai kakak... tudung tu dah macam mak jemah dah mama tengok... awal2 tadi ok jer.. lama2 jadi macam tu dah,... kekeke!





                                                       

Tu je la percutian ringkas kami ke Genting Highland.. In Shaa Allah Sabtu depan nak bawak budak2 ni dan anak2 buah pergi Kidzania pulak. Dah janji dengan anak2 kak Ani untuk belanja diorang masuk Kidzania... tapi Si Ainul pulak yang over excited. haha!

4 comments:

Kakak Tiri Cinderella berkata...

Wahhhh best :)

Dalia Hassan berkata...

hehehe! memang best... cuma penat skit sebab terkejar2 masa...

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG berkata...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea