Kawan2Ku

Assalamualaikum wbt...


Blog ini telah menjadi diari hidup aku. Kebanyakan yang aku masukkan di sini adalah kehidupan harian aku. Walaupun ianya tidaklah menarik perhatian dan tiada apa yang menarik, tapi perjalanan kehidupan aku tetap mempunyai jalan cerita yang tersendiri walaupun kadang-kadang ianya sangat membosankan. Menjalani rutin hidup yang biasa, melakukan sesuatu yang berulangan setiap hari, namun ianya tetap satu kenangan yang aku cuba kenang sehingga ke akhirnya.


Untuk tahun 2020, aku cuba untuk menulis setiap hari apa yang aku lakukan. Selain untuk kenangan di masa hadapan dan juga untuk tatapan anak cucu aku nanti, aku cuba untuk mendisiplinkan diri aku untuk tidak melakukan sesuatu perkara hanya separuh jalan. Aku cuba... mungkin The Chapter ini tidak bermakna bagi para pembaca, tapi ianya sangat bermakna bagi aku, walaupun ianya hanya sebuah kisah harian yang membosankan yang aku lalui setiap hari.


Terima kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow blog aku yang sendu ini.


Sekian.

21 Oktober 2015

Cuti - Cuti Thailand : Pulau Krabi 2.0 ( Day 2 )

Assalamualaikum wbt...


Hari kedua di Krabi... Hari ni dipenuhi dengan aktiviti di laut jer... snorkeling.. cuci mata kat pulau... dan macam macam lagi la..  sangat enjoy.. best!
haha!

Ni aktiviti hari pertama kami kat sana... boleh klik sini untuk baca..


Pagi pagi sarapan nasi beriyani... tapi nasi beriyani dia berbeza skit dengan nasi beriyani kita... makan banyak dengan harapan nanti kat tengah tengah lautan tak payah guna pelampung.. hahaha!

Tapai pulut hitam kut... aku ingatkan tapai biasa, tu yang amik tu..

Azra dan noni... belakang tu yang berdua tour guide kami yang best dan sporting!

Teropong dari kejauhan...


Penerangan dari Paksu sebelum menaiki bot

Kumbang diantara kami berlima... Najib..

Geng adik adik satu van dengan kami...

Posing dulu atas bot...

Speed boat...


Skodeng bot sebelah... ni bot yang sama2 dengan kami juga ni.. under one roof.. haha!

Posing yer adik2...

nak turun pun seram jer... gayat.. hahahah

Indahnya alam... tiada bunyi bising, tiada jerebu...

Azra dan Noni

Tunjuk langit bebeh!



Lagiiiii...

Penyambut kami di pulau tersebut.. (lupa pulak apa nama pulau ni...)

Sue Senget.. kat belakang tu Cik Ra Ra Ra...

Sesi perkenalan antara Amy dengan Cik Ra..

Diskusi antara Najib dengan Cik Ra..

Cantik... air laut yang menghijau... (sorry Sue, bukan u...) haha!


Lalalalala!

Terbaik!!! Saya mesti pilihhhhhh!

Tangkap jangan tak tangkap...

mandi bersama Cik Ikan...

Sesi menggelapkan kulit masih berterusan...

Standby untuk snorkeling!!
Lihatlah Oh Dunia... Inilah gaya seorang juara Kejohanan Renang Merentasi Lautan Andaman. Haha!







Lepas snorkeling... nasib baik ada bawak key lebih.. bolehla ikat kat kepala... yang pakai sebelum ni abis basah...
kat belakang tu salah sorang dari tour guide kami... muka ada iras2 nabil, kelakar pun dah macam nabil.. best! haha
gadis pulau beraksi.. hahahah!

 

  

Riang Ria Kanak Kanak Istimewa

Singgah pulau ni pulak... sorry la tak ingat apa nama pulau.. kat pulau ni la kami disajikan dengan makanan tengahari.... 

Lepas makan tengahari, beli pancake nutella kat bot ni... hahaha! tak kenyang kenyang kan...

Balik dari Island hopping, masing masing kepenatan. Tapi kami ada satu jam untuk berehat dan bersiap untuk aktiviti seterusnya...

(akan update kemudian)

1 comments:

Bonde Zaidalifah berkata...

http://www.bondezaidalifah.com/2015/11/giveaway-october-2015-cash-rm500-by.html

Done follow sini

www.bondezaidalifah.com

D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon