Kawan2Ku

05 Oktober 2015

Riang Ria Cuti Sekolah : Kidzania Kuala Lumpur 2.0

Posted by Dalia Hassan at Isnin, Oktober 05, 2015

Assalamualaikum wbt...

Ni aktiviti kami pada Sabtu lepas.. oleh sebab dah terjanji dengan anak-anak kakak aku yang kat Melaka tu untuk belanja diorang masuk Kidzania, so hari ni je yang ada masa untuk bawak diorang semua...

Aku cadangkan korang kalau nak datang sini siap2 beli tiket secara online.. lebih murah dari beli tiket kat kaunter...




ok. sebelum mulakan aktiviti kena cashkan dulu cek kat CIMB... 




Aktiviti di selang selikan dengan nyanyian lagu tema Kidzania oleh kakitangan Kidzania




Bakal2 doktor gigi...

Cek mata.. diwajibkan sebelum mohon lesen memandu...

lepas cek mata, kena beli insurans kat Allianz Insurans....
Bila dah cek mata dan beli insurans, kena duduki ujian memandu... kalau dah lulus barulah dapat lesen... 

Ok. Lesen dah dapat... Apalagi... masa untuk meronda la.... tapi kesian kat adik.. tengok kakak dapat naik kereta, menjerit2 dia nak naik juga.. hahaha!

Ronda Ronda Kuala Lumpur.... haha!



Adik yang kebosanan...
Kepenatan..,.

Ahli bomba... padamkan kebakaran Hotel...


Tunggu giliran untuk jadi Pilot... peh! sejam kut tunggu giliran... satu sesi 20 minit... mama yang rasa nak terkucil menunggu...

Tu diaaaa... bakal pilot...




Masa untuk membuat burger MarryBrown...

Serius je muka masing2...

Ok.. lepas ni bolehla korang makan burger yang korang buat sendiri tu... mama jugak yang kelaparan.. haha!

Membeli belah di Mini Market...

Masa untuk bayar barang2 yang dibeli...

Sian budak ni.. monyok je muka dia sebab tak dapat join yang lain2 masuk Secret Agent sebab dia tak cukup syarat ketinggian... 


Ok. Kedai make up kat belakang tu yang jadi sasaran Ainul...

dalam proses untuk di make up...

Buat gelang manik sendiri...



2 comments:

sedutzone berkata...

hehhehehe...dah terjanji tu yang tak tahan... boley share tak berapa harga masuk dalam ni?

Dalia Hassan berkata...

Hehehe...

Beli online murah skit dari beli kat kaunter.. kalau kanak2 4-17 tahun beli kaunter rm75.. beli online rm67.50... dewasa biasa rm38, beli online rm34.20..

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen!

PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea