Kawan2Ku

Assalamualaikum wbt...


Blog ini telah menjadi diari hidup aku. Kebanyakan yang aku masukkan di sini adalah kehidupan harian aku. Walaupun ianya tidaklah menarik perhatian dan tiada apa yang menarik, tapi perjalanan kehidupan aku tetap mempunyai jalan cerita yang tersendiri walaupun kadang-kadang ianya sangat membosankan. Menjalani rutin hidup yang biasa, melakukan sesuatu yang berulangan setiap hari, namun ianya tetap satu kenangan yang aku cuba kenang sehingga ke akhirnya.


Untuk tahun 2020, aku cuba untuk menulis setiap hari apa yang aku lakukan. Selain untuk kenangan di masa hadapan dan juga untuk tatapan anak cucu aku nanti, aku cuba untuk mendisiplinkan diri aku untuk tidak melakukan sesuatu perkara hanya separuh jalan. Aku cuba... mungkin The Chapter ini tidak bermakna bagi para pembaca, tapi ianya sangat bermakna bagi aku, walaupun ianya hanya sebuah kisah harian yang membosankan yang aku lalui setiap hari.


Terima kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow blog aku yang sendu ini.


Sekian.

16 September 2017

Hiking @ Bukit Melati, Nilai

Assalamualaikum wbt...

Lama sangat tak hiking... so cuti Hari Malaysia aku cuba curi masa untuk hiking, hilangkan rasa kerinduan pada alam dan bau huitan. Asalnya sepatutnya aku naik ke kem Lolo hari ni, tapi memandangkan hujan, kami ubah haluan ke Bukit Melati, Nilai.

Ni kali pertama kami ke Bukit Melati... nasib baiklah ada pakcik waze yang bantu kami sampai ke destinasi.

Hehe.
laki bini senget

Boleh tahan semput jugak naik Bukit Melati ni. Almaklumlah dah lama tak training, lemak2 kat badan pun dah mula membiak. Sedih. huhuhu

Turun dari Bukit Melati, aku cakap dengan Tini yang aku tak puas hiking. Tetiba je datang idea untuk hiking kat Bukit Batu Putih.. ajer kemaruk. hahaha.. then dari Bukit Melati kami teruskan perjalanan ke Port Dickson.

0 comments:

D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon