Kawan2Ku

Al - Kisah

Assalamualaikum wbt...


Blog ini telah menjadi diari hidup aku. Kebanyakan yang aku masukkan di sini adalah kehidupan harian aku. Walaupun ianya tidaklah menarik perhatian dan tiada apa yang menarik, tapi perjalanan kehidupan aku tetap mempunyai jalan cerita yang tersendiri walaupun kadang-kadang ianya sangat membosankan. Menjalani rutin hidup yang biasa, melakukan sesuatu yang berulangan setiap hari, namun ianya tetap satu kenangan yang aku cuba kenang sehingga ke akhirnya.


Untuk tahun 2020, aku cuba untuk menulis setiap hari apa yang aku lakukan. Selain untuk kenangan di masa hadapan dan juga untuk tatapan anak cucu aku nanti, aku cuba untuk mendisiplinkan diri aku untuk tidak melakukan sesuatu perkara hanya separuh jalan. Aku cuba... mungkin The Chapter ini tidak bermakna bagi para pembaca, tapi ianya sangat bermakna bagi aku, walaupun ianya hanya sebuah kisah harian yang membosankan yang aku lalui setiap hari.


Terima kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow blog aku yang sendu ini.


Sekian.

20 November 2018

Hiking @ Bukit Kepayang

Assalamualaikum wbt...

Sayang, aku mabuk kepayang! 
Ohoiiii!

Ok2.. Kali ni hiking geli2 kat Bukit Kepayang pulak.. Tahun ni memang pilihan bukit2 jer.. kalau gunung pun, gunung yang rendah jer. Boleh bawak bincang.

Bukit Kepayang ni treknya senang sangat. Yang tak senangnya, belum start hiking aku dah tak tahan nak terkucil. Terpaksa la aku menapak dalam 500meter untuk cari tandas. Nasib baik la ada kawasan perumahan Kepayang Height 2 kalau tak salah aku namanya, kat situlah aku tumpang tandas guard house diorang. Nasib baik melayu yang jaga bukan abanglaaa...


Aje teruk muka orang tak cukup tido + takder langsung bedak nak tepek kat muka. 
Kat sini kena guna tali... tapi takder la mencabar sangat... biasa jer so korang jangan risau...
 


Kejap je dah sampai puncak sebenarnya... Dalam beberapa minit jer cuma kami ni kalau boleh setiap tempat nak berhenti untuk bergambar. Itu adalah normal bagi kami.

 haha!

Jadi pengayuh basikal Grab, demi mencari sesuap nasi untuk kesinambungan hidup yang lebih cemerlang, gemilang dan temberang...

lai lai sapa nak booking basikal grab ni boleh install dulu aplikasi Grab.
Port sesuai untuk membawang bagi makcik-makcik bawang...

Mengenang nasib diri... sendirian di perantauan...









Alah. Yang lain-lain tu semua gambar syok sendiri. Acah-acah anggota kumpulan penyanyi wanita hip hop kpop baru nak naik... bagi chance laaa...

0 comments:

D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon