Kawan2Ku

22 Ogos 2010

D'Alia Chocolate House

Posted by Dalia Hassan at Ahad, Ogos 22, 2010 0 comments Links to this post
Jemput la datang rumah baru kami ya...  D'Alia Chocolate House

Klik Di Sini...
D'Alia Chocolate House

D'Alia Chocolate House

20 Ogos 2010

Letih berpuasa...

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Ogos 20, 2010 0 comments Links to this post
Masa mula-mula dapat emel ini, tergelak bagai nak rak dibuatnya... kelakar n comel2 belaka semuanya... Jom kita layannn!

Kah kah kah....
cid:048201ca305c$589d51b0$34006496@recv
dh nak buka ni.....nape x de org dtg campak daging

cid:048301ca305c$589d51b0$34006496@recv
cam ne nak buka ,dah x larat nak panjat




cid:048401ca305c$589d51b0$34006496@recv
penat aku panjat
sampai atas x ade pucuk daun lak....nak turun dah x larat

cid:048501ca305c$589d51b0$34006496@recv
jangan kacau saya, saya sedang berzikir....bulan puasa beb
cari pahala lebih.....



cid:048601ca305c$589d51b0$34006496@recv
hai sampai terlelap...maklumlah x sahur....

cid:048701ca305c$589d51b0$34006496@recv
sini pun jadi lah nak membuta.....

cid:048801ca305c$589d51b0$34006496@recv
aduh x larat nak jawab call....

cid:048901ca305c$589d51b0$34006496@recv
sahur td minum susu jer....

cid:048a01ca305c$589d51b0$34006496@recv
tmpt ne lah paling sedap utk tidur...

cid:048b01ca305c$589d51b0$34006496@recv
bersantai abis....18sxxx

cid:048c01ca305c$589d51b0$34006496@recv
lapo la.....mane ikan
agak ikan pun puasa jugak ker

cid:048d01ca305c$589d51b0$34006496@recv
x larat dah nak angkat badan
ape lg nak bawak ekor aku....berat….



cid:048e01ca305c$589d51b0$34006496@recv
u puasa...i pn puasa gak...
cid:048f01ca305c$589d51b0$34006496@recv
lmbtnye buka…nak kiwi kasut sampai terlelap...

cid:049001ca305c$589d51b0$34006496@recv
peh....sedapnya tido.....bukan mase rehat ne...x pe 5 minit jer

cid:049101ca305c$589d51b0$34006496@recv
x per tuan umah x ade tido jap
nanti bangun tido baru sapu lantai

cid:049201ca305c$589d51b0$34006496@recv
terlepas waktu sahur....

cid:049301ca305c$589f9ba0$34006496@recv
x ingat dunia tido....

cid:049401ca305c$589f9ba0$34006496@recv
peh lentok abis



cid:049501ca305c$589f9ba0$34006496@recv
aduh penatnya nak susun buku....

'INI PALING MENYEDIHKAN . . .



cid:049601ca305c$589f9ba0$34006496@recv 
Letih betul nampaknyer.... hehe!




                                       

Sedih dengar lagu ni...

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, Ogos 20, 2010 0 comments Links to this post
First time dapat video ni dulu, lebih kurang tahun 2004, mmg sedih sangat. Pengorbanan dari seorang lelaki untuk orang yang disayanginya.... Kebetulan semalam aku terjumpa semula video ni kat youtube, aku terus masukkan kat cni... klu tak salah aku dulu ada satu drama kat TV3 di adaptasi dari video lagu ni.. hero drama tu klu tak salah aku Fahrin Ahmad, tp heroin dia aku tak ingat dah...yg penting cerita tu mmg menyedihkan... sob sob... Apalagi... jom kita layan!




15 Ogos 2010

Ibu dan facebook (terasa aku! hehe)

Posted by Dalia Hassan at Ahad, Ogos 15, 2010 0 comments Links to this post
Adeh! Bijak sungguh kanak2 ni... mesti luahan isi hati dia ni... terasa plak aku bila mengenangkan anak aku yang semakin hari semakin membesar, yang pasti dapat menilai apa yang dilakukan oleh mama nya... ermmm...






09 Ogos 2010

Bangle MultiColor

Posted by Dalia Hassan at Isnin, Ogos 09, 2010 1 comments Links to this post

Harga: 
BG01-BG05 RM7 Now RM6
BG06-BG07 RM12 Now RM11

BG01








BG02
                                                                                   
BG03
BG04
                                                                               
BG05
                                                                                 
BG06 (Sold Out!)
BG07 (Sold Out)

HeartBeat.my: Rambang Mata Dibuatnya!

Posted by Dalia Hassan at Isnin, Ogos 09, 2010 0 comments Links to this post
Aduh... bila tengok macam2 cenderamata ada kat website ni, rambang mata dibuatnya... photo mug, t-shirt, cushion, ceramic tile, mini tee, mouse pad and mcm2 lagi la ada kat cni...

Jom kita layan....


                                      

07 Ogos 2010

Aduhai Pemandu Bas Express: Tak Bernilaikah Nyawa Kami di Mata Anda?

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Ogos 07, 2010 0 comments Links to this post
Sebenarnya dah lama aku nak keluarkan gambar2 ni, tetapi asyik tertangguh dari semasa ke semasa. Tapi bila terbaca laporan akhbar tentang PPBSM meminta agar had laju bas di lebuh raya dinaikkan daripada 90 kilometer sejam kepada 110 kilometer sejam, aku terpanggil untuk keluarkan gambar ni... Gambar2 ni aku dah simpan sejak bulan May lagi. Gambar ni jugak aku rakamkan ketika dalam perjalanan balik ke kampung, yg kebetulan aku duduk di bahagian tempat duduk barisan hadapan.

ni cuma sebahagian daripada 'aksi' beliau apabila dgn selamba ber'sms' ketika memandu tanpa menghiraukan keselamatan penumpang jika berlaku kemalangan..


Sepanjang perjalanan yang mengambil masa hampir 2jam 40 minit (yg kebiasaannya mengambil masa 3 jam), pemandu bas ini sentiasa ber sms dan bergayut di telefon lagaknya seperti orang sedang bercinta. Geram ada, marah pon ada pada pemandu tersebut. Berpuluh2 nyawa penumpang berada di dalam bahaya. Agaknya klu sesuatu berlaku, apalah nasib penumpang2 bas tersebut (termasuk aku, suami dan anak aku yg berada dlm bas tersebut)... hermmmm... fikirlah wahai sang pemandu....

Diharapkan pengusaha bas express mengambil tindakan yang sewajarnya terhadap pemandu2 yg tidak bertanggungjawab ini... walaupun sebahagian besar pemandu2 bas express adalah dikalangan pemandu yg berhemah dan bertimbangrasa, tetapi sebilangan kecil pemandu yang tidak bertanggungjawab seperti inilah yang menjejaskan reputasi dan nama baik pemandu2 bas express yang lain. Kalau had laju dinaikkan, apalah nasib penumpang2 yg mendapat bas dipandu oleh pemandu seperti diatas ini.Fikir2kan lah!



Terkenang Semasa Dulu

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Ogos 07, 2010 0 comments Links to this post
Sebenarnya aku terjumpa post ni dalam nota FB salah seorang teman... sangat menarik... terkenang kisah2 lama dulu... Budak2 yg lahir tahun 70an dan awal tahun 80an mesti pernah mengalami kenangan manis ni....


Korang ingat lagi tak??
okeh.. dulu-dulu sapa pi sekolah ja mesti akan gunakan beg hijau nih kan... hehehehe.. penuh buku teks!

lagi.... kalau sapa-sapa demam ja.. mesti mak suruh ayahanda kita pi beli menatang nih... rasanya macam oren sikit.. tapi time tu la.. memang susah betoi nak makan ubat masa kecik-kecik...jenuh 'pelekoh'.... pengalaman aku dulu.. mak aku terpaksa hancurkan dulu.. then baru campoq ayaq suam kasi minum... hahahahahaha...
bagi mat-mat rock era 80'an.. kalau tadak kasut jenih nih memang tak rock la... brand apa tau... tu dia... ALIPH oiii... mahai tuuuu....
klau dh ada kasut tu mesti layan lagu2 ni....huhuhu..
zaman la ni agak-agak ada lagi tak dapoq minyak gaih (minyak tanah) Huhhehehe .. sumbu dia sempoi dok ada... hahahaha..
Senario awal pagi masa nak pergi sekolah dulu. Betapa byknya pengorbanan emak kita nak besarkan kita.
kakak aku ada beskal nih! siap ada gear lg...
dulu2 xdak la LCD.....tgk TV mcmni jaaa...
bila time knduri kawin..mlm2 layan video ni la....
dulu-dulu kalau pi library.. mesti cari buku penyiasatan.. kawan aku dalam biodata dia dulu siap nak jadi penyiasat persendirian... konon-konon terlalu obses cerita penyiasatan 5 sekawan nih... so buku diatas menjadi pilihan utama bacaan hujung minggu...
dulu2 xdak paintball....just men menatang ni jaaaaa...sendiri bikin ooo
yg best bila time terjun BAN ( tali air @ sungai)....
perasan tak dulu-dulu benda alah nih... kalau ada orang penerangan mai rumah saja.. mesti mak kita pi cari tunjuk kat pegawai tu... hehehe... nak guna TV pun ada lesen wooooooo... hahahaha.. sekali pikiaq lawak gak.. setahun $24.00 (RM 24) .. kebanyakan rumah pada masa tu siap frame lagi...
dulu 2 hnset xdak ..bkn mcm budak2 la ni...hnset 1org satu..tp kita men yg ni jer....
balik ja sekolah.. kompom singgah kedai.. hahaha.. TIKAM... oooo TIKAM... ada luck dapat seringgit... modai sekupang ja... selalunya tak penah kena pon...
sapa yang ada benda ni pd zaman tu mmg org berada laa....
huhuhuhu .. dulu berebut sampai hancoq kulit...
subjek yang paling aku minat masa darjah 5 dulu ni..sebab tu aku tak hantar buku teks ni..sebab aku minat sangat..



PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea