Kawan2Ku

22 September 2017

Hiking @ Gunung Angsi

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, September 22, 2017 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Dah sebulan kami plan nak lengkapkan pendakian kami ke Gunung Angsi ni semenjak Ekspedisi Menuju Puncak pada Ogos aritu. Rasa macam bersalah pulak sebab tak sampai ke puncak. Tu yang bila ada public holiday, kami cuba luangkan masa untuk teruskan aktiviti ini.

Macam biasa bila Geng Outdoor Subang Jaya jalankan aktiviti, muka-muka yang sama juga yang akan beraksi. Aku, Ila, Yatz, Kenz dan my partner in crime, Suhaimi a.k.a my encik asben.

Kami kalau hiking, memang akan jadi lambat sampai puncak bukan saja sebab pace kami (lebih tepat lagi aku) yang slow tapi sebab kami banyak berhenti bergambar. Memang lambat la nak sampai puncak. hehe

Malas nak taip banyak2. Nak tunjuk gambar je masa kami kat sana. Macam biasalah, sila jangan muntah hijau sebab banyak gambar syok sendiri. haha!























Masa turun dari Gunung Angsi ni, kami singgah di RNR Ulu Bendul untuk mandi dan solat. Boleh pulak asben aku tertinggal kunci kereta kat dalam. Aduhai. stress betul aku. Kereta tu auto lock, so bila dia nak letak beg dia kat bonet kereta, tetiba kereta terkunci. Memang tak boleh nak fikir apa masa tu. Nasib baiklah ada abam2 sado JPAM dengan brother yang meniaga kat Ulu Bendul tu tolong umpil kereta tu. Alhamdulillah. Berjaya gak buka pintu kereta tu.

Terus kami ke Port Dickson untuk misi memenuhkan perut yang tengah lapar.

16 September 2017

Hiking @ Bukit Batu Putih 3.0

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, September 16, 2017 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt...

Dari Bukit Melati, Nilai kami terus ke Tanjung Tuan, Port Dickson untuk sambung hiking kami di Bukit Batu Putih. Ni semua gara-gara melepaskan gian la ni, dah lama tak hiking. Jadual padat dengan kerja dan kelas. So bila ada masa terluang, aku gunakan dengan sepenuhnya untuk diisi dengan aktiviti luar.

Mat Saleh ni nama dia Alfonso. Kerja kat Maxis, KL dah 2 tahun. PM jika berminat. #eh ... hahahah :)







Macam biasa, lepas hiking pergi cari makan. Adeh. Camana nak kurus camni. Makin gemuk ada lagi laaaa...

Lokasi makan : Ayam Bakar Pasu Telungkup, Port Dickson... boleh tahan sedap la masakan dia. Daging salai masak lemak cili api pun ada... memang favourite aku tu..

hehe!


Hiking @ Bukit Melati, Nilai

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, September 16, 2017 0 comments Links to this post
Assalamualaikum wbt...

Lama sangat tak hiking... so cuti Hari Malaysia aku cuba curi masa untuk hiking, hilangkan rasa kerinduan pada alam dan bau huitan. Asalnya sepatutnya aku naik ke kem Lolo hari ni, tapi memandangkan hujan, kami ubah haluan ke Bukit Melati, Nilai.

Ni kali pertama kami ke Bukit Melati... nasib baiklah ada pakcik waze yang bantu kami sampai ke destinasi.

Hehe.




















laki bini senget

Boleh tahan semput jugak naik Bukit Melati ni. Almaklumlah dah lama tak training, lemak2 kat badan pun dah mula membiak. Sedih. huhuhu

Turun dari Bukit Melati, aku cakap dengan Tini yang aku tak puas hiking. Tetiba je datang idea untuk hiking kat Bukit Batu Putih.. ajer kemaruk. hahaha.. then dari Bukit Melati kami teruskan perjalanan ke Port Dickson.

19 Ogos 2017

Ekspedisi Menuju Puncak @ Gunung Angsi

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, Ogos 19, 2017 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Entah macamana aku boleh terlibat dengan Ekspedisi Menuju Puncak ni.. padahal aku ada kelas masa hari kejadian ni... adoila..

Ekspedisi Menuju Puncak (EMP) yang dianjurkan oleh Lembaga Pelancongan Negeri Sembilan (LPNS) adalah satu usaha untuk memecahkan rekod The Longest Chain of People Clasping Wrist yang dicipta di Pakistan pada 29 September tahun lalu membabitkan 2,950 peserta. EMP melibatkan 8222 orang peserta sekaligus tercatat dalam Malaysia Book of Record (MBOR) dan ekspedisi bersempena Sambutan Hari Kemerdekaan ke-60.

Aku dengan geng2 yang terlibat (Yatz, Ila, Tini dan Kenz) masing-masing berada dalam kumpulan yang berbeza, so tak dapatlah nak geng dengan diorang macam biasa. Cuma Yatz dan Tini jer yang dapat satu grup, mungkin sebab diorang daftar sama-sama.. tapi takperlah... dah biasa dengan diorang kalau pergi hiking mana2, kali ni grup lain pun tak perla... merasa hiking dengan kawan2 baru pulak. hahaha


Sempat posing dengan geng GOSJ sebelum mulakan pendakian... Ieyla dengan Kenz dah gerak naik dulu sebab dia antara group terawal...




sesak dan senak. hahaha

sepanjang pendakian memang akan nampak kata2 semangat macam ni...

berehat sebentar bersama ahli kumpulan yang lain sebelum meneruskan pendakian.

oh! sebenarnya bukan nak baca sangat ayat tu... sebenarnya nak fokus kat abam bomba kat belakang tu... haha!


tepat jam 3 petang... mula bergandingan tangan...



masa untuk pulang ke pangkal jalan... sesak hoi! jem lama atas gunung ni...


Alhamdulillah... sampai juga kat starting point...



Alhamdulillah... walaupun agak penat dan terdapat sedikit masalah teknikal, berjaya juga kami sempurnakan misi memecahkan rekod dunia sekaligus memecahkan rekod Malaysia..

Tahniah semua!



PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea