07 Jun 2019

Lirik Lagu : Sambutlah Kasihku ~ LoveHunters

Sambutlah kasihku ~ LoveHunters


Tak pernah ku menduga
Gelora jiwa sesali dada
Aku jatuh dan aku merindu tanpa kepastian
Bagaimanakah nantinya
Aku dapat merasakan
Rasa cinta di hatiku
Hanyalah untukmu kekasihku

Mendung dalam sinar matamu
Kenangan duka masa lalu
Kepasrahan...

Tak ku hiraukan panas mentari lagi
Demi cinta kurela menanti
Takkan goyang walau badai kan melanda
Seribu tahun kutetap setia
Lupakanlah dukamu yang silam
Hulur tanganmu sambut kasihku
Mari bersama kita melangkah
Membina cinta abadi 




Selamat Hari Raya


Assalamualaikum wbt

Hai semua. Sempena hari baik bulan baik ni, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin pada sekalian umat manusia di muka bumi ini yang menyambutnya.

Tahun ni turn aku beraya di rumah mertua aku kat Kota Tinggi. Tapi disebabkan encik asben aku kerja, lepas makan dan bermaaf-maafan aku dan anak-anak aku jalan2 raya di Aeon Tebrau City, cuci mata. Penat cuci mata, aku lepak kat ofis asben aku sampai berapa kali aku tertidur sebab kepenatan tunggu dia abis keje. Katanya nak datang keje kejap je siapkan kerja sikit, tapi berjam2 jugalah aku tunggu.

Raya kedua aku balik Segamat sekejap sebelum gerak balik Subang. Dari Kota Tinggi ke Segamat ambil masa 3 jam perjalanan, dari Segamat ke Subang dekat 7 jam perjalanan! Jem teruk! Nasib baik aku tak tertidur dalam kereta dan nasib baik jugak mak aku bekalkan nasi...




25 Mei 2019

Iftar @ Ali Grand Hall

Assalamualaikum wbt..

Tempat : Ali Grand Hall, Amcorp Mall @ Aeon Au2 @ Bangi Gateway
Waktu : 6.30pm - 8.30pm
Pakej : RM15.90 (Dewasa), RM10 (kanak-kanak)
Pertanyaan / Tempahan : 012-3379107 / 012-3315457

Saja nak share buffet Ramadhan di Ali Grand Hall ni. Murah sangat dan masakan yang sedap. Memang tak banyak pilihan tapi pada aku menu macam ni memang ok sangat la, ini pun tak terlarat nak makan. Buffet ni konsep dia sama macam kenduri kawin.

Kenapa aku kata berbaloi2? Sebab kalau kita beli nasi beriyani kat bazar ramadhan pun, beriyani ayam paling2 pun RM10. Tapi dekat sini, kita bayar RM15.90, beriyani kita boleh pilih nak lauk apa.. ada ayam, kari kambing, ayam masak hitam, arca buah, dalca sayur, buah2an ada, kuih muih pun ada. Ko nak tambah berapa kali pun tak kisah asalkan perut ko mampu menampung kapasiti makanan yang masuk ke perut tu.

Dan paling best sekali, kalau ada makanan lebih, diorang siap bagi plastik suruh ko bawak balik. Hihuuuuu! Aku tapau daging hitam sebab nanti boleh makan dengan roti...


04 Mei 2019

Lirik Lagu : Cinta Bandar tasik Selatan ~ Olan

                                                   
                                                   Cinta Bandar Tasik Selatan ~ Olan




Tiada apa yang dapat kurasakan
Selain dari cintaku padamu
Tiada lafaz sendu yang terindah
Yang dapat kugambarkan padamu

Bersama janji kita padukan
Seindah rindu yang dirasakan
Iringan bayu senja yang bertiup
Membisikkan cintaku padamu

Mengapakah perpisahan
Terjadi dalam cintaku
Ketika ku memerlukan kasihmu
Bandar Tasik Selatan
Mencermin kenangan syahdu
Berderai airmata piluku

Mengapakah perpisahan
Terjadi dalam cintaku
Ketika ku memerlukan kasihmu
Bagaikan dedaun layu
Yang gugur kekeringan
Dahaga mengharapkan rindumu

Senyum tangis sendamu
Sentiasa di hatiku
Namun kini kau tiada bersama

Oh! Berikanku sinaran
Agar dapat ku tempuh
Perjalanan hidupku
Bandar Tasik Selatan
Mencermin kenangan syahdu
Berderai airmata piluku




D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon