D'Alia Gallery

Apa-Apa Aje, Bila-Bila Aje, Mana-Mana Aje, Siapa-Siapa Aje, Suka-Suka Aje




Kawan2Ku

26 April 2018


Assalamualaikum wbt...

Nak cerita skit kisah masa aku pergi bengkel KIK Horizon Baharu kat Maktab KKB. Pada awalnya bengkel kami ni sepatutnya di buat di Mess Pegawai PD. Kami dah excited dah, boleh lepak2 tepi pantai. Yang aku plak dah plan dalam kepala bolehla nanti lari jap g panjat Bukit Batu Putih kat Tanjung Tuan tu.. 

Tup tup keluar semboyan yang bengkel kami dibuat di Maktab KKB. Takperlah... ambik aura gunung2 dan bukit sekita KKB ni.



Seram pulak la hai tengok keadaan bilik kami. Dah le dapat sorang satu bilik... seram nyah!



Ada paparazzi pulak yang stalk kami. Bilik aku sebelah kanan si Syazwan yang duduk.. sebelah kiri pulak si Naqib... kadang2 boleh dengar dari bilik aku suara dia menyanyi dalam tandas 😂

Malam pertama kami diberi taklimat bengkel oleh Tuan Nordin...



Biasa kalau kat kelas UTM, aku and the gang akan duduk depan sekali. Tapi bila bengkel ni, saja aku duduk kat sudut paling belakang. Bukan apa, senang nak tido.



Pakcik2 bawang yang sedang membawang 😂










Sempat jugalah lepas kelas kami buat surprise birthday untuk Tuan Jep, ketua kami...



Bila makan je, mesti nak buat kecoh kat dining room.. lebih2 yg baju biru tu😂

Bengkel lagi...




















Oklah. Gambar yang lain2 tu nantilah aku cerita. Update guna henpon ni bulor bijik mata. Hahaha


19 April 2018


Assalamualaikum wbt...

Sejak anak aku bersekolah kat kampung di Johor (2016), ni la kali pertama aku dapat datang masa hari sukan sekolah dia. Ye la, semenjak aku sambung belajar secara separuh masa ni, memang susah sikit aku nak balik hari minggu macam ni. Kebiasaannya memang sabtu Ahad aku akan ada kelas. Cuma kadang2 Sabtu ada kelas, Ahad takder kelas... kadang2 pulak Ahad ada kelas, Sabtu aku free.. waktu macam ni la kekadang aku ambil kesempatan untuk pergi hiking... Yela.. nak balik kampung sehari memang tak cukup.

Tapi minggu lepas kebetulan Isnin aku off. Jadi lepas kelas hari Sabtu tu lebih kurang jam 10.30pm aku gerak balik Kota Tinggi ditemani 4 ekor CayangCayang aku... Okla.. takder la aku bosan sangat.. lagipun malam2 ni seram sikit kalau sorang-sorang lalu jalan Kulai - Kota Tinggi tu...

Sampai rumah dalam 4.30am... rehat2 pejamkan mata kejap, dalam jam 8am aku bersiap untuk ke Sekolah Kebangsaan Sungai Telor. Excited sangat sebab dah lama tak tengok budak2 sekolah bersukan, lebih2 lagi anak2 aku Ainul (darjah 6) dan Arissa (prasekolah) pun terlibat.

Dan syukur Alhamdulillah, Ainul cemerlang kat padang... semangat dia lain macam bila tengok mama dia ada bagi sokongan... hehe...



Ieca Sara pun ada... Pra Sekolah

Bukan selalu dapat bergambar satu family ni...

Ieca dan sepupu, Anis... (Ieca tu memang susah sikit nak suruh bergambar)

standy acara larian..

Dua beradik yang beza umur 7 tahun..

Tengok tu.. payah betul nak suruh bergambar



Tempat kedua acara 200 meter

Tempat pertama 100 meter








Keputusan penuh Ainul Mardhiah Suhaimi...

100 meter ~ Tempat Pertama (Emas)
200 meter ~ Tempat Kedua (Perak)
4 x 100 meter ~ Tempat Kedua (Perak)
4 x 200 meter ~ Tempat Pertama (Perak)
Lompat Tinggi ~ Tempat Pertama (Emas)
Olahragawati SKST 2018

Semoga Ainul meningkatkan prestasi dia walaupun nanti menjejakkan kaki ke peringkat menengah. Sebenarnya mama tak sangka anak mama ni kuat lari, sebab nampak macam lembik jer... haha~~

All The Best!