Kawan2Ku

06 September 2019

Lirik Lagu : Hutang ~ Floor 88

Assalamualaikum wbt

Siapa kat sini yang suka berhutang? Ni ada lagu ditujukan khas buat korang...

Pssttt.. suka tengok video klip lagu ni...lebih2 lagi part last tu. Lawak.

Hahaha


Hutang ~ Floor 88


Kau nak cepat kaya

Macam jual unta
Tapi kau sendiri
Malas nak usaha
Cerita sana sini
Gebang kau merata-rata


Pantang depan mata
Ada saja cerita
Tipu belit kawan
Dah macam ular sawa
Bila dah tahu kau lari berbatu
Macam kau nampak hantu


Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Alakazam) 


Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana


Buai laju-laju buai sampailah pokok sena
Duit tu beribu semua entah ke mana
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem 


Solo solo
Solo solo
Solo solo 


La la la la la la la la
La la la la la la la la


Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
Lari lintang pukang
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Ram-pang-pang)


Pok amai-amai belalang kupu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa
Mana kau nak lari bawa duit tu ke mana 


Buai laju-laju buai sampai pokok sena
Bayar hutang itu takut nanti kau merana 
Memanggil Fasola tikam di tapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pon tak apa
Rampo ngiseng semar tilem
Rampo ngiseng semar tilem




3 comments:

Ain Athirah berkata...

Samaaa. suka tgok music video dia sbb best hehe yg last tu berpeluh nak kejar apa deme ckp haha

YanSaflina berkata...

hahaha, kelakar nya lagu ni. >.<

Dalia Hassan berkata...

Ain Athirah, kannn.. tp Floor 88 ni mmg berbakat la. Dia tau apa pendengar nak lebih2 lagi golongan muda ni. Akak yg tak berapa muda ni pun suka kat grup ni. Lagu2 dia semua best.

YanSaflina, kelakar tu yg buat kita tak bosan dengar lebih2 lagi lirik dia ada kena mengena dengan hidup kita.

Haha!

D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon