Kawan2Ku

30 November 2013

Majlis Perkahwinan Dato Malik Mydin

Posted by Dalia Hassan at Sabtu, November 30, 2013 0 comments

Assalamualaikum wbt...

Hari ni sebelum bergerak balik ke Kota Tinggi kami sempat singgah ke majlis kenduri kahwin Dato Malik Mydin dan pasangannya di kelab golf Monterez.... Pengantin perempuan tu adalah anak kepada Mak Jan dan SM Wahab...

Kepada pengantin, semoga kekal bahagia hingga ke anak cucu... InsyaAllah...













29 November 2013

Perhimpunan Bulanan

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, November 29, 2013 0 comments

Perhimpunan bulanan bagi bulan November... tahniah pada sahabat blogger Azreen yang telah mendapat sijil penghargaan dari tuan KPD... tahniah buat ko ye Azreen... ngeeeeeeeeee!




26 November 2013

Kalah Bergaya....

Posted by Dalia Hassan at Selasa, November 26, 2013 0 comments

Hari ni bola tampar kami dari team D kalah bergaya dengan Team C... hahahaha... tapi kalah bermaruah la sebab kami saling kejar mengejar mata.. cuma nasib jer tadi... tapi tak apa... walaupun kalah tapi kami tetap enjoy... boleh gelak gelak lagi tadi dalam gelanggang... yerla... pihak lawan pun majoriti geng aku juga... sama sama main untuk piala KP cuma piala KPD ni kami terpaksa berpecah sebab ikut kategori yang ditetapkan...

In Shaa Allah final nanti akan jumpa semula team diorang.... tungguuuuuuuuuuuuuu!


25 November 2013

Selamat Hari Lahir, Mak....

Posted by Dalia Hassan at Isnin, November 25, 2013 0 comments

Hari ini, pada tanggal 25 November 2013 adalah hari ulangtahun kelahiran mak yang ke 65 tahun... semoga mak sentiasa sihat dan diberkati Allah hendaknya... akak sayang mak sangat... mmmmuaaahhhhhh! sayang mak!









18 November 2013

Macam Yer Jer.... Macam Confirm Jer...

Posted by Dalia Hassan at Isnin, November 18, 2013 2 comments Links to this post

Aduh... berderau pulak rasa... berdebar debar didada... apakah? Adakah? Benarkah? Aduh... belum 9 bulan kut... dah le aritu aku ceaser... haishhhhhhh!

Takpe takper... think positive ok... kalau ada, Alhamdulillah... kalau takder, setahun lagi kita cuba.... berdebar gak ni coz sekarang ni aku terlibat dengan pertandingan bola tampar... awal bulan 12 nanti baru abis... pengsan la...

Tapi naluri aku kata kosong... kosong... ooooooo... lewat ni mungkin masalah teknikal walaupun sebelum ni aku sentiasa on time... huhu!

Update jam 8:15pm : dah cek dah... kosong... kosong... oooooo... pasni bolehla sambung main volleyball... tak payah nak hati2 sangat... ngeeeeee

17 November 2013

Nak Cakap Juga....

Posted by Dalia Hassan at Ahad, November 17, 2013 0 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Meh sini aku nak cakap ni... buat kawan2 aku tak kira kat mana dan dimana pun... silalah jangan ambik hati kalau aku kawan dengan mana2 orang yang korang tak suka... yang bermasalah adalah korang, so korang yang kena settlekan secara baik... jangan pulak ko yang tak baik dengan dia, ko nak aku pun sama bermusuh dengan dia... Ini tidak baik untuk kesihatan (jiwa dan raga)... perkara kecik tak perlu dibesarkan...

Serius aku cakap ni... kalau pihak A yang salah, confirm aku akan berpihak pada B... begitulah sebaliknya... tak ada istilah memihak pada kawan baik... pada aku semua kawan adalah kawan baik aku... kalau aku rasa si B buat salah, aku tak akan sokong apa pun yang dia buat... vice versa...

Pada satu situasi aku boleh menyokong si A dan pada situasi yang lain aku boleh pula menyokong si B... jangan kata aku si batu api sebab aku tak akan bercerita apa yang aku rasa tidak boleh dicerita... aku hanya akan menyokong pihak yang aku rasa lebih betul...

Korang bayangkanlah jika si A dan si B yang bergaduh masing2 mengadu kat aku... apa yang aku patut buat sedangkan aku perlu buat2 tak tahu walhal aku dah tau dan aku tak boleh bagitahu yang aku dah tau... OMG... jangan akhirnya nanti aku yang bercelaru masuk hospital sakit jiwa sudah lar....

Sudah sudahlah tu....

Kami buddies... kami takkan terpisah... right????

15 November 2013

Hari Ini Dalam Sejarah : 15 November 2003

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, November 15, 2013 0 comments Links to this post

Ini kisah 10 tahun yang lalu... Pada tanggal 15 November 2003, entah kenapa hati aku tergerak nak keluar dari bilik aku kat opis dan berborak dengan staff opis yang dok kat kaunter pendaftaran (akademi memandu)... tapi memang itulah hobi aku... lebih suka buat keje kat luar bilik, sebab aku tak suka duduk dalam bilik sorang2.. bosan..

Masa aku tengah berborak dengan Ina, salah sorang staff kat kaunter pendaftaran tetiba je aku nampak ada dua orang mamat ni datang menghala kearah opis aku.. tetiba je aku jadi nervous.. hormon tak stabil... dup dap dup dap rasa didada... hahahah... macam poyo je kan, tapi itulah yang aku rasa... aku tanya Ina, budak berdua tu siapa? Ina jawab tu budak kolej YPJ, Sabtu aritu dah datang daftar untuk tambah kelas D... so diorang datang untuk masuk kelas la...

Sejak tu bila mamat tu datang nak belajar kereta untuk cukupkan tempoh jam, aku memang duduk dalam bilik jer... aku tak boleh tengok... deras degupan jantung... dup dap dup dap lagi...

Entah dah memang jodoh aku kut, mamat tu boleh mintak no tepon aku dari Ina... yang bestnya, dua2 mamat tu pun dok call dan sms aku hari2.. aku target yang sorang tu jer.. rupanya yang lagi sorang pun sangkut jugak.. hahahaha aptb.. tapi memang dari awal aku dah berkenan kat yang sorang ni...

15/11/2003 kali pertama aku kenal mamat tu...

4/7/2004 aku bertunang dengan dia...

24/12/2005 kami diijab kabulkan...

Alhamdulillah... kalau dah jodoh tak akan kemana... kannn??

Mode : Mengada ngada tahi kuda....

14 November 2013

Takder Tajuk

Posted by Dalia Hassan at Khamis, November 14, 2013 0 comments

Tadi kan..  masa drive balik keje tetiba je dapat satu mesej kat facebook dari seseorang... hahahaha... akhirnya setelah 12 tahun berlalu... baru aku kenal siapakah si 'Ajie' yang pernah jadi kawan baik aku dalam talian (telefon).. yerla.. dah hari2 dia call dan sms aku tanpa bagitahu siapakah gerangan... dan aku layankan aje sebagai kawan... lagipun aku tahu masa tu dia junior aku masa kat uitm...

Pernah jugak siasat siapa budak Ajie ni.. tapi clue yang dia bagi tak membantu sangat... cuma dia kata, kalau nak kenal dia, kena jumpa dia kat benteng (kiranya macam gerai la kat dalam uitm tu)... tapi masa tu aku tak berminat sangat nak jumpa2 nak dating2 ni... aku lebih senang berborak dengan dia kat telefon.. baik tak payah jumpa kan.. lagipun sapa suruh taknak berterus terang siapa diri dia...

Tapi yang kelakarnya tadi dia ungkit pasal aku hantar Niza, adik sebilik aku sebagai wakil untuk jumpa dia.... hahahahha itu memang betul... dah dia sibuk nak jumpa, aku hantar adik roomate aku je la pergi berkenalan dengan dia sebagai wakil aku... alahai kenangan... kalau diingatkan semula memang kelakar...

Tapi sebenarnya sampai sekarang pun aku tak pernah bertentang mata dengan dia.... Tak penting pun, kan?

Haha!






Tot vs Mamat

Posted by Dalia Hassan at Khamis, November 14, 2013 0 comments

Tengoklah si Tot ni... dok mengendeng si Mamat yang menari2 dalam bekas kaca tu.. Mamat ni tumpang sementara je kat opis aku.. tuannya bercuti ke Kuching dengan famili.. so takder sapa nak jaga si ikan puyu ni, kami lah yang tolong jagakan... dan juga si Tot ni yang sentiasa 'sudi' untuk jaga Mamat...

Cer tengok aksi si Tot ni... meleleh je air liur dia tu tengok Mamat... kekekee!





Overslept!

Posted by Dalia Hassan at Khamis, November 14, 2013 0 comments
Ya. Aku overslept... satu perkara yang jarang berlaku pada aku.. (konon)! tadi 0800hrs baru aku gerak dari rumah... tapi alang2 dah lambat, aku sempat pergi hantar anak aku kat sekolah agama dan singgah beli breakfast...

Dengan jem lagi lebih2 lagi kat Kelana Jaya, 0915 hrs baru aku sampai opis... memang terbaekkkkkk! Hehehe

Tapi malam tadi sebenarnya aku kena sakit kepala yang teruk... mungkin sebab siangnya duduk bawah matahari kut masa main volleyball... lepas mandi aku rasa menggigil... encik asben suruh makan panadol... then aku terus terlelap sampai pagi sampai bunyi alarm pun aku tak sedar... encik asben tidur kat ruang tamu dengan anak2 sebab dia taknak ganggu aku... bestkan asben aku? Hehhehe...

sekian laporan saya buat masa ni...

:)

13 November 2013

Pertandingan Bola Tampar Piala KPD

Posted by Dalia Hassan at Rabu, November 13, 2013 2 comments

Assalamualaikum wbt....

Alhamdulillah... usai sudah debaran pusingan pertama petang tadi dan Alhamdulillah team PERKEP yang aku wakili berjaya dalam game tadi mengalahkan team KTA...

Main suka suka je pun.. menang kalah itu kan adat... no biggie...

Cuma tadi masa game aku rasa nak gigit2 je bos sengal aku tu, Baim Wong celup.... geram aku... dia dok tepi tu bukan nak bagi kata2 semangat, condemn lagi ada... grrrrrrrrrrr! habis hilang fokus.. nasib baikla menang... tapi takpe... esok turn team dia pulak yang lawan... aku nak tengok pulak dia camana... hebat ke tak hebat... hahaha (gelak jahat)


cam biasa... pas bersukan kita makan... ngeeee





11 November 2013

Kami Buddies... Kami Takkan Terpisah...

Posted by Dalia Hassan at Isnin, November 11, 2013 0 comments Links to this post

Ermmmm....

Tak taulah kenapa semenjak dua menjak ni macam2 isu yang timbul... rasa tak puas hati, dengki mendengki, tuduh menuduh, hentam menghentam macam dah jadi kemestian... kenapa boleh jadi macam ni? Entahlah... aku pun tak pasti... aku pun naik takut dibuatnya... takut tersalah bahasa... takut tersilap kata... buruk jadinya...

Laman sosial jadi tempat berperang...
Nak jadi 'keyboard warrior"...
Aku pulak yang rasa tersepit... dihimpit...
Nak berborak dengan yang disini takut disana kata apa....
Nak bergurau dengan yang disana takut disini pulak kata apa... hadoiiiii...

Kawan2...
benda ni asalnya perkara kecik.. sangat kecik... tapi entah dari mana silapnya, ianya menjadi semakin rumit. Parah dan berdarah... Saling menyalahkan itu tidak bagus... berbincang itu yang perlu... agar tiada anasir lain yang menyerabut... sungguh..

Kita kan buddies... buddies takkan terpisah!

Chow!

10 November 2013

Murtabak Cream Crackers

Posted by Dalia Hassan at Ahad, November 10, 2013 0 comments

Dan apabila kerajinan melanda... terjadilah satu lagi menu petang yang pertama kali aku cuba.. resepi dapat dari Kopral Adam.. walaupun tak dapat lengkap (sebab dia pun tak tau sangat, bini dia yang buat) tapi bayang2 dari dia memang aku dah dapat tangkap...

So... inilah hasilnya... Murtabak Cream Cracker... Bekas yang pertama aku bakar lama so isinya agak kering tapi sedap dan bekas kedua aku kurangkan skit waktu bakar untuk bagi rasa yang lembap dan tentunya sedap... macam makan lasagna pun ada... hehehe!

sedar tak sedar aku yang tengah diet ni boleh makan sampai separuh... aptb! hahah

Rawatan Islam

Posted by Dalia Hassan at Ahad, November 10, 2013 2 comments Links to this post

Assalamualaikum wbt...

Kelmarin aku sempat membuat body massage di salah satu pusat rawatan urut di USJ... tapi selepas urut tu aku rasa badan aku makin terasa sakit, mungkin akibat dari kesan urutan yang kuat...

Malam tadi, suami aku membawa aku dan anak2 membuat rawatan Islam dari seorang ustaz dari pusat rawatan Islam Darussyifa... Macam2 yang ustaz bagitahu aku.. yang bestnya ustaz tu tahu apa yang aku tak bagitahu dia (termasuk yang aku pergi berurut tu sebab ustaz kata orang yang mengurut tu guna 'sesuatu')

jeng jeng jeng!

Dan pagi ni bangun tidur aku rasa sangat selesa.. badan aku terasa ringan walaupun berat badan tak pernah ringan... kekeke..

Syukur Alhamdulillah...

08 November 2013

Lempeng Kelapa Kari Ikan

Posted by Dalia Hassan at Jumaat, November 08, 2013 0 comments
Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah... sarapan pagi ni ditaja oleh anak kak Sariha... lempeng kelapa cicah kari ikan dan sambal tumis serta kuih tepung pelita... sedapnya.. lebih2 lagi lempeng kelapa ni.. kalau kat kampung, mak selalu buat lempeng kelapa ni.. memang terbaikkkkk....

Jemput tengok..


07 November 2013

Jenazah Yang Masih Berkeadaan Elok

Posted by Dalia Hassan at Khamis, November 07, 2013 0 comments

Sharing Is Caring

Assalamualaikum wbt...

Kisah ini diceritakan dengan niat agar kita sama sama jadikan ia sebagai satu peringatan kepada kita semua dan juga sebagai tauladan agar sama2 kita muhasabah diri kita agar menjadi yang lebih baik dan In Shaa Allah semoga kita juga akan peroleh bahagian yang sebegini apabila sampai masanya nanti. Juga bagi menghormati permintaan waris, gambar2 telah saya keluarkan dan lupuskan dari simpanan. Kisah yang baik kita kongsi bersama...

Untuk makluman kawan kawan perkuburan ini terlibat dengan projek expressway jalan Segamat Tangkak...

Ini adalah kerja kerja mengalihkan kubur di Kampung Batu Badak, Gemereh Segamat...
Subhanallah. Sehingga kini 3 jenazah yang dikebumikan antara 7 hingga 11 tahun masih dlm keadaan elok. Kain kapannya masih kukuh dan semasa mengeluarkan jenazah tersebut berbau harum semerbak...

Katanya salah satu jenazah yg berusia 11 tahun itu adalah seorang lelaki bekas guru mengaji AlQuran.

Keadaan jenazah masih elok seolah2 baru dikapan dan dikebumikan. Maha suci Allah....

Wallahu a'lam...

06 November 2013

Berangan Jap...

Posted by Dalia Hassan at Rabu, November 06, 2013 4 comments Links to this post

Bestnya la kan kalau badan kurus macam kartun ni... kekekeke...

dalam mimpilah jawabnya... isk isk isk...

Kakiku Sakit... Sakit Kakiku....

Posted by Dalia Hassan at Rabu, November 06, 2013 0 comments Links to this post

Saya injured. Sakitnya. Hari tu training punya lama masa volleyball piala KP Selangor takde apa masalah pun.. hari ni baru hari pertama turun untuk training piala KPD, injured sudah... ni gara2 tak cukup tempat nak training... yer la.. masing2 nak training, minggu depan nak game dah..

Oleh sebab court diorang dah conquered, so kami terpaksa training atas jalan yg berpasir... konon2 nak ambik bola, tak pasal2 aku terbuat gimrama tadi... sebab tergelincir (terkangkang mcm orang buat gimrama tu) atas pasir... malu tu xda la sangat sebab aku rasa jatuh dengan bergaya tadi (sedapkan hati.. haha!) Tapi sampai sekarang kakiku sakitttttt bangat... nasib baik tak terkoyak kat situ... ngeeeeeee!

Pas training, aku jumpa my good friend jap.. dia suruh aku tunggu jap dia nak datang... borak kat kerusi santai depan opis aku bertiga dengan si Khairi sekali... rasanya dia baru sampai opis, kena bertugas sampai malam.. tapi sekarang ni aku dah rasa macam tak ada mood jer nak berborak ngan dia... kenapa? Entahlah... makan hati kut... kwang kwang kwang...

05 November 2013

Duhai Anak...

Posted by Dalia Hassan at Selasa, November 05, 2013 0 comments Links to this post

Baru jap tadi aku terbaca pasal satu tulisan ni berkenaan kesalahan yang tak kita disedari terhadap anak sulung...

Oh kebetulan... sangat kebetulan... sebenarnya sejak sehari dua ni memang isu ni la yang berlegar legar kat dalam kepala aku ni... Dan tadi (semalam) masa aku drive balik keje, tetiba je aku berazam akan sentiasa berikan sepenuh kasih sayang pada si kakak dan aku berazam nak kurangkan perasaan amarah kat dia.. tiba2 rasa rindu dan tak sabar nak tunggu dia balik sekolah... nak peluk cium dia.. tapi malangnya dia balik je dari sekolah terus buat hal dan menaikkan kemarahan aku.. pening kepala aku dibuatnya...

Ainul Mardhiah... lahir pada 24 September 2006 dan setelah berumur 7 tahun baru merasai adanya seorang adik, Arissa Qaisara yang lahir pada 4 Mac 2013... Aku faham perasaan si kakak... bagaimana selama 7 tahun perhatian aku dan suami tertumpu pada dia seorang dan tiba2 kehadiran seorang adik telah 'mencuri' perhatian mama dan papa dia sehingga dia merasa diri mempunyai pesaing dalam merebut kasih dan perhatian mama dan papa..

Apa yang aku sedari... si kakak akan cuba mencari kesalahan adik dan sentiasa membuli si adik... yup. Aku memang nampak sikap kesenioritian dia terhadap si adik dan kadang2 aku cuba mengintai gelagat mereka berdua jika aku tinggalkan mereka bersama untuk bermain... Namun, kadang2 terselit sikap protective si kakak terhadap adik walaupun nampak macam sedikit janggal...

Apa yang pasti, si kakak akan cemburu jika aku belikan adik baju baru atau mainan atau makanan atau sebagainya tapi aku tidak membelikannya apa2... asyik asyik adik... asyik asyik adik.. yup tersentak aku dengan kealpaan aku sendiri padahal si kakak adalah permata hati sulung aku dan suami... tapi kini aku cuba belajar dari kesilapan... jika belikannya sesuatu, aku akan cuba memberitahu apa yang aku bagi pada si kakak adalah lebih baik atau lebih mahal atau lebih cantik dari kepunyaan adik agar si kakak tidak terasa seperti diabaikan... pasti senyuman lebar yang akan terbit di bibirnya... bangga kerana dia telah berjaya melebihi dari adiknya... ermmmmm... kakak... kakak...

Dan sekarang aku mula belajar untuk memberikan sepenuh perhatian kepada keduanya agar tidak timbul perasaan iri hati antara keduanya... InshaAllah mama akan cuba buat yang terbaik untuk anak2 mama... selamanya...

Salam Maal Hijrah 1435h...

Jalan - Jalan Cari Makan : Restoren Ayam Penyet, Sungai Buloh

Posted by Dalia Hassan at Selasa, November 05, 2013 0 comments

Balik dari Hospital Sungai Buloh, perasaan dah sikit lega... tetiba jer perut rasa lapar... lapar nak makan ayam penyet... so tanya encik google kat mana ada restoren Ayam Penyet yang terdekat... encik google bagitau kat Sungai Buloh ada satu restoren tu... so... apalagi... serbu la....

tarrrrrraaaaaaa...........



Aku, encik asben, Ainul dan baby... campur tolak darab buang si kecik tu dalam senarai, so makanan ni untuk 3 orang makan... errrrrrrr.... tapi... kami tak ada 'membela' yer.... huhuhu! jangan salah faham...

selera....
lupa nama.... tapi tu sapi salai / panggang berlado....
                                         
bakso

gado gado

adik makan wallet papa jer...

rendang sapi

bawal berlado (peberetku)

Ayam Penyet...

tak muat meja....
 yang bestnya... nasi putih dapat 5 pinggan... aku makan satu pinggan jer... Ainul makan 1 pinggan lebih skit... yang lain semuanya encik asben yang abiskan... sebelum masuk ke kereta, aku sempat tepuk bahu encik asben dan kata kat dia:-

"WA CAYA SAMA LU BRO"

hahahahahha tapi itulah yang buatkan aku sayang kat encik asben aku ni... takderlah aku sorang2 jer yang membesar.....

Baby Arissa Demam Lagi...

Posted by Dalia Hassan at Selasa, November 05, 2013 0 comments

Balik dari Melaka, sampai jer rumah tengok dak tecik Arissa badan timbul merah2... risau jugak dibuatnya... tapi dia memang tengah demam yang sebenarnya... tapi dah bawak dia pergi klinik swasta dan diberi ubat demam sebotol... (RM45 plak tu kena caj... rasanya kalau pergi beli ubat demam sendiri kat farmasi rm5 jer kut)

Dengan kerisauan yang melanda.... aku bawak dia pergi ke Hospital Sungai Buloh.... nak cek darah... risau... masa nak ambik darah tu, boleh pulak nurse tu kata, eh ni macam kena penyakit kuku dan mulut jer... lagilah aku bertambah risau...

Dan bila turn aku dipanggil sekali lagi... doktor kata darah Arissa takder apa2... cantik takder kuman... Alhamdulillah... lega dibuatnya....

sian tengok dia... tapi masa nurse cucuk dia amik darah, selamba jer muka dia takada perasaan... langsung tak menangis... cuma dia pandang muka nurse tu macam pelik... dan buat muka redho.. hehe

masam jer muka dia...
Errrrrr.... bila hati dah lega.... jom kita pergi makan! kekekekekek (ok... sila tengok my next entry.... pasal makan...)

Cuti - Cuti Malaysia : Zoo Dan Pengkalan Balak, Melaka

Posted by Dalia Hassan at Selasa, November 05, 2013 1 comments
Assalamualaikum wbt....

Ini adalah percutian jarak dekat yang tak dirancang dari awal... Pada asalnya aku cuma nak pergi Melaka balik hari jer.. tujuan utama nak bawak Ainul pergi mandi pantai sebab kulit dia sama elergi macam kulit aku... sangat sensitif... aku ingat lagi masa aku lebih kurang sebaya Ainul dulu, kulit kaki aku banyak kudis, elergi dari ubat demam... masa tu parent aku bawak aku pergi mandi kat pantai Jason Bay semata mata nak bagi kudis tu elok... Selain tu tujuan ke Melaka nak bawak dak tecik Arissa tu berkenalan dengan haiwan2 kat zoo tu... pembelajaran awal la konon2nya...

So berbekalkan dari formula parent aku tu, aku pun bercadang nak pergi ke Melaka pada hari Sabtu dan balik semula ke Subang setelah semuanya selesai... lokasi sasaran yang pertama adalah Zoo Melaka... malang seribu kali malang perancangan perjalanan sedikit tergendala dari waktu yang dijadualkan sebab hiway tersangatlah jem dan terlewat lebih dari sejam... dan lebih kurang bernasib baik, sampai aje kat zoo Melaka hujan turun mencurah2... tapi nak buat camana kan redho jerla... ada hikmah disebaliknya...

Sempat gak masak bihun Singapore...

dan juga sandwich yang tak dibuang tepian itu.... (bukan malas nak buang tapi sayang nak buang.... tak baik membazir lagipun bukan keras punnnn...)



u see... sampai2 jer zoo terus carik gerai... nak wat camana kan hujan... kat zoo tu tak ada bumbung pun... hujan2 mesti megi menjadi pilihan... (ya! saya mesti pilihhhhhh.... *sorry Bank Rakyat pinjam jap yer wat iklan...)


tengok budak ni... dah macam lelaki pun ada... terpaksa potong rambut dia sependek yang boleh sebab kepala dia pun ada banyak kesan merah... apabila digaru, jadi kudis pulak... nak kata gatal sebab kutu, takder pun aku tengok... huhuh (megi yang dia makan tu megi akuuuuuu... berebut!)


I'm ready mama... lets go!




hello friend!

"mama, i'm so sleepy..."





Oh my..... mission failed... tak sempat nak kenalkan dengan haiwan2 kat zoo tu... tapi takper, next time kita pergi lagi yer sayang...
 








ehem ehem... sedang buat apa ya? kesiangan kah??? kekekekekke








Ok.. habis cerita pasal Zoo Melaka...

Bergerak dari Zoo Melaka lebih kurang pukul 4.45pm terus menuju ke Pengkalan Balak... Mula2 nak ikut jalan lain sebab takut jem kat Bandar Melaka tapi dengan membuat andaian sendiri konon2 jalan tak berapa jem, so terus jer la ikut jalan biasa nak ke PB... bila dah separuh jalan baru rasa menyesal ikut jalan tu... hahahhaha! bajet konon2 sampai pantai dalam kul 6.15pm pun dah cukup baik asalkan dapat celupkan Ainul kejap kat dalam air masin tu... tapi dekat kul 7pm baru sampai sana... adoiiillaaaaa... kalau dulu kakak aku yang brutal tu, kak Ani dok kuaters kat kem Sungai Udang tu bolehla aku lepak2 rumah dia... tapi masalahnya dia dah pindah ke Taman Sri Pandan... takdernya aku nak patah2 balik ke sana...

So encik asben kata try cari chalet, tido chalet jer pagi esok baru bawak Ainul mandi pantai... malangnya berapa tempat lalu tapi setiap chalet pun ada gantung benda alah ni "PENUH"... Frust gak dibuatnya tapi nak buat camana kan... encik asben tergerak hati nak tanya satu chalet ni, nampak macam banyak bilik kut2 ada plak yang kosong... masa mula2 tanya staff chalet tu kata semua dah penuh tapi tetiba je masa asben aku nak keluar dia panggil semula kata ada satu yang kosong tapi bilik besar... harga RM160.. tawar punya tawar dapatlah RM150.. encik asben kata ok, so aku pun okla sebab dia yang bayar kan... i followwwww... kekekeke (tapi aku rasa tu taktik owner chalet je tu berlakon konon2 bilik dah abis tetiba je ada... sebab dia upkan harga bilik... mungkin dia pikir kita terdesak so terpaksa jugak amik bilik tu... tapi aku rasa kalau RM150 tu dah kira berbaloilah pada aku... tak payah berlakon pun ok dah... satu katil besar dan satu katil kecik... berbaloi la kan... yang aku kata diorang tu berlakon sebab apa tau... masa pagi tu aku berborak dengan sorang kakak ni yang sampai dekat pukul 9malam, dia punya situasi sama macam aku... mula2 kata dah penuh tapi jer tetiba ada yang kosong bilik besar... kelakar kan??? tapi tak apalah... mungkin tu taktik dia meniaga... no hal la asalkan masih lagi reasonable...)

fikir dulu nak mandi ke tak...

sempat lagi tu....

inilah bakat istimewa yang terdapat pada anak2 aku... tak kira la si kakak atau si adik... dua2 punya bakat tido kat laut... dulu si kakak jadik bahan pakcik makcik dia... sekarang ni si adik plak...



oklah bilik dia... bilik aku nun dihujung sana...

syok plak tengok family day diorang ni... ada aerodance di pagi hari....







mama? mandi laut??? takperla... bagi anak2 pulak... mama dok tepi jer.... (boolatnya mama... 5kg tau naik berat badan lepas bersalin aritu... helppppppp meeeeeeee! huhuhu!)



tido dimana2... ngeeeeeee!

Ok... sambung next entry cerita seterusnya.........


PayPal

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.
 

D'Alia Gallery Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea