Kawan2Ku

30 Disember 2017

Awas : Eco Shop RM2


Assalamualaikum wbt....

Korang pernah tak masuk Eco Shop kedai RM2 tu? Bagi sesiapa yang belum pernah masuk, aku nasihatkan kalau iman korang tak kuat, baik jangan masuk. Bukan apa, aku takut nanti korang jadi macam aku... rambang mata. haishhhhhh! 4 hari balik kampung kat Johor, 3 hari berturut2 aku masuk Eco Shop ni... rabak wallet weh.. rabak....

Kadang-kadang ada jugak aku terfikir, ada untung ke diorang jual murah2 ni? Semua jenis barang RM2.12.. baldi, rak pinggan, kerongsang, botol air, jug, mug, hanger, mainan kanak2, stationeries, barang2 hardware, jajan.. eh.. macam2 lagilah... pendek kata, semua keperluan ada kat sana. semuanya RM2.12 setiap barang.

Satu lagi, paling lemah kalau bawak anak2 aku tu. Baik si kakak atau si adik... sama naik dengan mama dia ni kalau ambik barang. Sedar2 bakul dah penuh. Alahai... nasib baik la RM2.12 jerrrrr...

Tapi apa yang aku puji kat Eco Shop ni, diorang berani jual barang2 semurah ni. Mungkin keuntungan setiap barang tu tak sebesar mana, tapi sales volume diorang sangat besar. Setiap kali aku pergi kedai ni walaupun aku datang pada hari bekerja, tak pernah yang tak beratur panjang kat cashier tu walhal 3 kaunter yang di buka (biasa aku masuk eco shop Segamat dan Kota Tinggi, Johor). Sesuai dengan motto diorang, SEKALI DATANG PASTI KEMBALI. Dan aku memang dah berkali2 kembali.... rindu. hahaha





Beli sekali pasti kembali... ya. memang sesuai sebab memang aku dah berkali2 kembali ke sini..

Lambat sangat tunggu asben aku beratur nak bayar... so aku lepak dalam kereta dulu... rezeki aku dapat parking ngam2 depan eco shop ni... first time dapat park sini. haha!

Kalau korang follow Gen Halilintar dari Indonesia yang mempunyai followers lebih 1 Juta, mesti korang tau keunikan keluarga ni yang terdiri daripada ibu, ayah dan 11 orang anak yang berbakat. Mereka pun kalau ke Malaysia (kerap ke Msia kerana mempunyai perniagaan disini), akan singgah ke Eco Shop ni. Jomlah kita tengok review ecoshop ni dari Ibu Gen dan Pak Halilintar...


Okla. Ni jer aku nak kongsi buat korang yang belum pernah masuk eco shop ni lagi. Kalau nak usha website diorang dan nak tau kat mana lagi ada cawangan eco shop ni, boleh layari website diorang kat http://www.welcome.eco-shop.com.my/ ...

Happy shopping uollss!!

18 Disember 2017

Status Blog #111


Rindu yang menyakitkan.... 😢😢😢

14 Disember 2017

Lirik : Havana ~ Camila Cabello Ft. Young Thug


Assalamualaikum wbt...

Aduh. sekarang ni dok ulang2 jer dengar lagu Havana ni... rentak dia best, tu yang dah terjatuh cinta dengan lagu ni... hehe

Jom kita tengok lirik dia...

Havana ~ Camila Cabello Ft. Young Thug

[Intro: Pharrell Williams]
Hey

[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ayy, ayy)
He took me back to East Atlanta, na-na-na
All of my heart is in Havana (ayy)
There's somethin' 'bout his manners (uh huh)
Havana, ooh na-na

[Verse 1: Camila Cabello]
He didn't walk up with that "how you doin'?"
(When he came in the room)
He said there’s a lot of girls I can do with
(But I can't without you)
I'm doin' forever in a minute
(That summer night in June)
And papa says he got malo in him
He got me feelin' like

[Pre-Chorus: Camila Cabello]
Oooh-oooh-ooh, I knew it when I met him
I loved him when I left him
Got me feelin' like
Oooh-oooh-ooh, and then I had to tell him
I had to go, oh na-na-na-na-na

[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ayy, ayy)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (uh huh)
All of my heart is in Havana (ayy)
My heart is in Havana
Havana, ooh na-na

[Verse 2: Young Thug]
Jeffery
Just graduated, fresh on campus, mmm
Fresh out East Atlanta with no manners, damn
Fresh out East Atlanta
Bump on her bumper like a traffic jam (jam)
Hey, I was quick to pay that girl like Uncle Sam (here you go, ayy)
Back it on me, shawty cravin' on me
Get to diggin' on me (on me)
She waited on me (then what?)
Shawty cakin' on me, got the bacon on me (wait up)
This is history in the makin' on me (on me)
Point blank, close range, that be
If it cost a million, that's me (that's me)
I was gettin' mula, man they feel me

[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy, ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, ayy, ayy)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (oh no)
All of my heart is in Havana (ayy)
My heart is in Havana (ayy)
Havana, ooh na-na

[Bridge: Starrah & Camila Cabello]
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back
Yeah, ayy
Oooh-oooh-ooh
Oooh-oooh-ooh
Take me back to my Havana...


[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy, ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, yeah)
He took me back to East Atlanta, na-na-na
All of my heart is in Havana
My heart is in Havana (ayy)
Havana, ooh na-na

[Outro: Camila Cabello & Starrah]
Uh huh
Oh na-na-na
Oh na-na-na (hey)
Oh na-na-na

No, no, no, take me back
Oh na-na-na
Havana, ooh na-na


02 Disember 2017

Piala Dunia 2018




Ermmmm... Piala Dunia 2018 bakal diadakan di Rusia tak lama jer lagi.... agak-agak aku nak sokong pasukan mana yer?

haha!

( mentang-mentang baru berminat dengan sukan bola sepak ni... semangat dia lain macam! haha )

Rawang Bypass

Assalamualaikum wbt...

Projek laluan baru jalan pintas Rawang ( Rawang Bypass) dah dibuka kepada orang awam bermula Rabu lepas ( 29 November 2017)

Laluan ni dibina pada ketinggian 58.2 meter sekaligus menjadikan ia jambatan tertinggi di Malaysia. Ia adalah laluan alternatif sepanjang 23 kilometer yang dibina sebagai langkah mengatasi kesesakan jalanraya khasnya penduduk bandar rawang yang sentiasa berdepan dengan kesesakan untuk ke KL.

Apa yang penting, perjalanan menyelusuri kawan Hutan Simpan kanching yang kaya dengan flora dan fauna pasti akan memberi pengalaman yang berbeza pada pengguna Rawang Bypass.

Agak-agak siapa yang rasa gayat tu, bolehlah mencabar diri anda untuk melalui laluan ini {bercakap pada diri sendiri}





Pesanan : Tapi... tolong yer... tolong... tolong jangan berhenti suka2 kat tepi jalan tu untuk selfie. Bahaya....

Status Blog #110

Assalamualaikum wbt...


Susahnya.

.

Susah aku nak ungkapkan dengan kata-kata

.

Apatah lagi dengan perbuatan.

.

Tak apalah.

.

Aku teruskan simpan

.

Selagi aku mampu bertahan.




01 Disember 2017

Hiking @ Denai Tiga Puteri 3.0

Assalamualaikum wbt

Kali ni kami ke Denai Tiga Puteri berdua jer dengan Yatz.. cukuplah untuk menghilangkan rasa gian. Tapi sebenarnya masa ni aku tak berapa sihat tapi aku gagahkan jugak biar berpeluh sikit badan ni. Barulah sihat.

Pagi-pagi lagi sebelum gerak aku tapau dulu KFC breakfast siap-siap. Aku ni sejenis yang tak boleh lambat makan skit, nanti mula la perut buat hal. Gastrik. Mengada-ngada sungguh. Tapi takper la, kita sayangkan perut kita.... hehe


Belum sampai puncak lagi dah keluarkan bekalan. Ni gara2 perut dah mula menunjukkan tanda-tanda nak mogok la.

Abaikan jer la mata sis yang sembap tu.

Bila nak ambik gambar berdua, time ni la kami bersikap peramah... sebab nak mintak tolong orang ambikkan gambar kami.


Ko dah kenapa Yatz tido kat situ?


Kat puncak kita sambung makan lagi...


Oklah. Tu jer nak cerita. yang penting kenangan tu ada diabadikan kat blog aku ni untuk kenangan dimasa tua. ecewahhhh!
D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon