Apa-Apa Aje, Bila-Bila Aje, Mana-Mana Aje, Siapa-Siapa Aje, Suka-Suka Aje




Kawan2Ku

30 Disember 2017


Assalamualaikum wbt....

Korang pernah tak masuk Eco Shop kedai RM2 tu? Bagi sesiapa yang belum pernah masuk, aku nasihatkan kalau iman korang tak kuat, baik jangan masuk. Bukan apa, aku takut nanti korang jadi macam aku... rambang mata. haishhhhhh! 4 hari balik kampung kat Johor, 3 hari berturut2 aku masuk Eco Shop ni... rabak wallet weh.. rabak....

Kadang-kadang ada jugak aku terfikir, ada untung ke diorang jual murah2 ni? Semua jenis barang RM2.12.. baldi, rak pinggan, kerongsang, botol air, jug, mug, hanger, mainan kanak2, stationeries, barang2 hardware, jajan.. eh.. macam2 lagilah... pendek kata, semua keperluan ada kat sana. semuanya RM2.12 setiap barang.

Satu lagi, paling lemah kalau bawak anak2 aku tu. Baik si kakak atau si adik... sama naik dengan mama dia ni kalau ambik barang. Sedar2 bakul dah penuh. Alahai... nasib baik la RM2.12 jerrrrr...

Tapi apa yang aku puji kat Eco Shop ni, diorang berani jual barang2 semurah ni. Mungkin keuntungan setiap barang tu tak sebesar mana, tapi sales volume diorang sangat besar. Setiap kali aku pergi kedai ni walaupun aku datang pada hari bekerja, tak pernah yang tak beratur panjang kat cashier tu walhal 3 kaunter yang di buka (biasa aku masuk eco shop Segamat dan Kota Tinggi, Johor). Sesuai dengan motto diorang, SEKALI DATANG PASTI KEMBALI. Dan aku memang dah berkali2 kembali.... rindu. hahaha





Beli sekali pasti kembali... ya. memang sesuai sebab memang aku dah berkali2 kembali ke sini..

Lambat sangat tunggu asben aku beratur nak bayar... so aku lepak dalam kereta dulu... rezeki aku dapat parking ngam2 depan eco shop ni... first time dapat park sini. haha!

Kalau korang follow Gen Halilintar dari Indonesia yang mempunyai followers lebih 1 Juta, mesti korang tau keunikan keluarga ni yang terdiri daripada ibu, ayah dan 11 orang anak yang berbakat. Mereka pun kalau ke Malaysia (kerap ke Msia kerana mempunyai perniagaan disini), akan singgah ke Eco Shop ni. Jomlah kita tengok review ecoshop ni dari Ibu Gen dan Pak Halilintar...


Okla. Ni jer aku nak kongsi buat korang yang belum pernah masuk eco shop ni lagi. Kalau nak usha website diorang dan nak tau kat mana lagi ada cawangan eco shop ni, boleh layari website diorang kat http://www.welcome.eco-shop.com.my/ ...

Happy shopping uollss!!

14 Disember 2017


Assalamualaikum wbt...

Aduh. sekarang ni dok ulang2 jer dengar lagu Havana ni... rentak dia best, tu yang dah terjatuh cinta dengan lagu ni... hehe

Jom kita tengok lirik dia...

Havana ~ Camila Cabello Ft. Young Thug

[Intro: Pharrell Williams]
Hey

[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ayy, ayy)
He took me back to East Atlanta, na-na-na
All of my heart is in Havana (ayy)
There's somethin' 'bout his manners (uh huh)
Havana, ooh na-na

[Verse 1: Camila Cabello]
He didn't walk up with that "how you doin'?"
(When he came in the room)
He said there’s a lot of girls I can do with
(But I can't without you)
I'm doin' forever in a minute
(That summer night in June)
And papa says he got malo in him
He got me feelin' like

[Pre-Chorus: Camila Cabello]
Oooh-oooh-ooh, I knew it when I met him
I loved him when I left him
Got me feelin' like
Oooh-oooh-ooh, and then I had to tell him
I had to go, oh na-na-na-na-na

[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (ayy, ayy)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (uh huh)
All of my heart is in Havana (ayy)
My heart is in Havana
Havana, ooh na-na

[Verse 2: Young Thug]
Jeffery
Just graduated, fresh on campus, mmm
Fresh out East Atlanta with no manners, damn
Fresh out East Atlanta
Bump on her bumper like a traffic jam (jam)
Hey, I was quick to pay that girl like Uncle Sam (here you go, ayy)
Back it on me, shawty cravin' on me
Get to diggin' on me (on me)
She waited on me (then what?)
Shawty cakin' on me, got the bacon on me (wait up)
This is history in the makin' on me (on me)
Point blank, close range, that be
If it cost a million, that's me (that's me)
I was gettin' mula, man they feel me

[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy, ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, ayy, ayy)
He took me back to East Atlanta, na-na-na (oh no)
All of my heart is in Havana (ayy)
My heart is in Havana (ayy)
Havana, ooh na-na

[Bridge: Starrah & Camila Cabello]
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back like
Ooh na-na, oh na-na-na
Take me back, back, back
Yeah, ayy
Oooh-oooh-ooh
Oooh-oooh-ooh
Take me back to my Havana...


[Chorus: Camila Cabello & Pharrell Williams]
Havana, ooh na-na (ayy, ayy)
Half of my heart is in Havana, ooh-na-na (oh, yeah)
He took me back to East Atlanta, na-na-na
All of my heart is in Havana
My heart is in Havana (ayy)
Havana, ooh na-na

[Outro: Camila Cabello & Starrah]
Uh huh
Oh na-na-na
Oh na-na-na (hey)
Oh na-na-na

No, no, no, take me back
Oh na-na-na
Havana, ooh na-na


02 Disember 2017




Ermmmm... Piala Dunia 2018 bakal diadakan di Rusia tak lama jer lagi.... agak-agak aku nak sokong pasukan mana yer?

haha!

( mentang-mentang baru berminat dengan sukan bola sepak ni... semangat dia lain macam! haha )
Assalamualaikum wbt...

Projek laluan baru jalan pintas Rawang ( Rawang Bypass) dah dibuka kepada orang awam bermula Rabu lepas ( 29 November 2017)

Laluan ni dibina pada ketinggian 58.2 meter sekaligus menjadikan ia jambatan tertinggi di Malaysia. Ia adalah laluan alternatif sepanjang 23 kilometer yang dibina sebagai langkah mengatasi kesesakan jalanraya khasnya penduduk bandar rawang yang sentiasa berdepan dengan kesesakan untuk ke KL.

Apa yang penting, perjalanan menyelusuri kawan Hutan Simpan kanching yang kaya dengan flora dan fauna pasti akan memberi pengalaman yang berbeza pada pengguna Rawang Bypass.

Agak-agak siapa yang rasa gayat tu, bolehlah mencabar diri anda untuk melalui laluan ini {bercakap pada diri sendiri}





Pesanan : Tapi... tolong yer... tolong... tolong jangan berhenti suka2 kat tepi jalan tu untuk selfie. Bahaya....
Assalamualaikum wbt...


Susahnya.

.

Susah aku nak ungkapkan dengan kata-kata

.

Apatah lagi dengan perbuatan.

.

Tak apalah.

.

Aku teruskan simpan

.

Selagi aku mampu bertahan.




29 Oktober 2017


Assalamualaikum wbt...

Sebenarnya aku baru tau akan kewujudan bukit ni... Bukit Botak / Bukit Cherakah di Puncak Alam... Bila dok borak dengan geng2 GOSJ ni, so diorang pun macam berminat juga nak pergi sana.. plan punya plan, kitorang decide untuk sana pada 29/10/2017...

Anak aku si Arissa pun ikut sama.. dia memang minat hiking ni, cuma kalau dia penat, memang dia buat perangai la... nanti mama / papa dia la yang kena dukung... hahaha layankan jer la... 




Sebelum kejadian Yatz ngan anak aku tergelincir gedebuk gelongsor kebawah sebab tanah kat situ berpasir....





kat tempat ni memang wajib kena amik gambar...

Puncak Bukit Cherakah..


Bila Ieca Sara mula penat.. 

Suka gambar kat sini...

Come to mama...




Tak sangka Lopa ada kem kat sini..


Muka pewai...



28 Oktober 2017


Assalamualaikum wbt...

Kali pertama aku jatuh cinta dengan lagu ni bila dengan Gen Halilintar cover lagu ni... lepas tu terus cari siapa penyayi asal lagu ni.. memang pada aku lagu ni sangat best.. terasa sampai ke dalam..

Ni aku sertakan sekali lirik dan video klip lagu ni.. jom layan sama2...


Payung Teduh - Akad

Betapa bahagianya hatiku saat
Ku duduk berdua denganmu
Berjalan bersamamu
 Menarilah denganku

Namun bila hari ini adalah yang terakhir
Namun ku tetap bahagia 
Selalu kusyukuri 
Begitulah adanya

Namun bila kau ingin sendiri
Cepat cepatlah sampaikan kepadaku
Agar ku tak berharap 
Dan buat kau bersedih

Bila nanti saatnya t'lah tiba
Kuingin kau menjadi istriku
Berjalan bersamamu dalam terik dan hujan
Berlarian kesana kemari dan tertawa

Namun bila saat berpisah tlah tiba
Izinkanku menjaga dirimu
Berdua menikmati pelukan di ujung waktu
Sudilah kau temani diriku

Namun bila kau ingin sendiri
Cepat cepatlah sampaikan kepadaku
Agar ku tak berharap 
Dan buat kau bersedih

Bila nanti saatnya t'lah tiba
Kuingin kau menjadi istriku
Berjalan bersamamu dalam terik dan hujan
Berlarian kesana-kemari dan tertawa

Namun bila saat berpisah tlah tiba
Izinkanku menjaga dirimu
Berdua menikmati pelukan di ujung waktu
Sudilah kau temani diriku
Sudilah kau menjadi temanku
Sudilah kau menjadi istriku


18 Oktober 2017


Assalamualaikum wbt...

Ni salah satu aktiviti Geng Outdoor Subang Jaya. Kebetulan masa ni Ila dapat voucher untuk aktiviti kat Gold Coast ni dengan harga murah, so kami semua pun dapat menikmati aktiviti dengan harga yang berbaloi.

Alang-alang dah sampai sini, aku bawak la sekali anak aku si Arissa tu.. dia memang hantu air... pantang jumpa air, memang kalau dah terjun kolam tu susah nak panggil dia naik.

Sampai-sampai je terus selfie...

kemain suka lagi dia...


Sementara si Arissa main dengan air, kami semua pergi buat aktiviti lain. Arissa aku tinggalkan dengan kawan kak bib yang bawak anak dia juga mandi kat situ.









Aku tak mampu buat benda alah ni.. tangan nak mampu nak tampung berat badan. hahah!



Lepas ber flying fox dan buat halangan, kami berkayak pulak... aku kayak berdua  dengan anak aku...









Okey. Aktiviti habis. Berhiphip horey la kami....

Walaupun muatan berat nak melompat, sikit pun jadilah asalkan nampak bayang...

 * Sebenarnya kat voucher tu banyak lagi aktiviti yang kami boleh buat. Tapi memandangkan masa pun tak cukup, so kami buat mana yang menarik jer... Boleh jer sebenarnya nak sambung keesokan harinya, tapi hari kerja, memang tak boleh nak buat apa la... takper.. yang penting kami enjoy!!!! Dan lepas gerak dari sana, kami terus g makan2 ikan bakar kat Bagan Lalang....