Kawan2Ku

Assalamualaikum wbt...


Blog ini telah menjadi diari hidup aku. Kebanyakan yang aku masukkan di sini adalah kehidupan harian aku. Walaupun ianya tidaklah menarik perhatian dan tiada apa yang menarik, tapi perjalanan kehidupan aku tetap mempunyai jalan cerita yang tersendiri walaupun kadang-kadang ianya sangat membosankan. Menjalani rutin hidup yang biasa, melakukan sesuatu yang berulangan setiap hari, namun ianya tetap satu kenangan yang aku cuba kenang sehingga ke akhirnya.


Untuk tahun 2020, aku cuba untuk menulis setiap hari apa yang aku lakukan. Selain untuk kenangan di masa hadapan dan juga untuk tatapan anak cucu aku nanti, aku cuba untuk mendisiplinkan diri aku untuk tidak melakukan sesuatu perkara hanya separuh jalan. Aku cuba... mungkin The Chapter ini tidak bermakna bagi para pembaca, tapi ianya sangat bermakna bagi aku, walaupun ianya hanya sebuah kisah harian yang membosankan yang aku lalui setiap hari.


Terima kasih kerana sudi membaca. Jangan lupa follow blog aku yang sendu ini.


Sekian.

15 Januari 2017

Hiking @ Gunung Bunga Buah, Genting Highland


Assalamualaikum wbt...

Ok.. untuk entry Gunung Bunga Buah ni aku taknak la cerita panjang2.. walaupun sebenarnya kalau ikutkan, memang panjang berjela aku nak cerita... betapa payahnya kami pada permulaan trek.. dengan hujan lebat.. dengan jalan licin... dengan pacat terpacak2 di laluan pacak...dengan cuaca yang masih gelap... dan dengan keadaan trek yang tak berapa jelas (laluan baru).. tapi kami bertujuh tetap redah jugak walaupun ada satu masa tu kami tersalah jalan dan terpaksa berpatah balik.

Nasib baiklah hiking kali ni tak ramai.. kami tujuh orang jer.. aku, asben, nad, naz, zach, faizal, dan Iwan, dan semua line up (kecuali asben dan nad) adalah kawan baru aku...



oiii pacat, aku tak sarapan lagi tapi ko dah jadikan aku sarapan. kejam!

gambar ni selepas bertarung dengan trek licin yang pacak... yang buat aku menggelongsoor beberapa kali.. hahaha!































Alahai. Malasnya aku nak cerita. Cuma apa yang boleh aku kata, hiking kali ni memang beri aku satu pengalaman baru. InshaAllah ada masa aku sambung lagi cerita....

1 comments:

Unknown berkata...

park kereta dekat mana? start hiking dari mana??

D'Alia Gallery. Dikuasakan oleh Blogger.
 

D'Alia Gallery Published @ 2014 by Ipietoon